Du kan lage yoghurt-is av nesten alt av frukt og bær. Bruk så moden frukt du kan; jo mer moden frukten er, desto mer sødme får isen. Da kan du redusere sukkermengden også.

Den hotteste istrenden det siste året har vært såkalt nice cream, som består hovedsakelig av frosne bananer. Her er det viktig at bananene er skikkelig frosne, for å få den riktige kremete konsistensen. Kjør for eksempel to modne, frosne bananer sammen med kakaopulver og litt peanøttsmør, så får du en skikkelig fyldig og deilig sjokoladeis.

<<Liker du Strawberry Cheese Cake? Den verdensberømte isen er ikke så vanskelig å lage!>>

Kreativ yoghurt-is

Yoghurt-is er en annen sommerfristelse du kan lage med masse frukt og bær. Her kan du bruke både frosne og friske bær. Fargesterk og ensfarget is får du ved å kjøre frukt eller bær til en glatt puré som du blander i yoghurten.

Vil du være litt kreativ, kan du lage yoghurt-is i flere farger og fryse dem lagvis, så får du stripete is. Eller du kan blande inn fruktbiter eller hele bær for en skikkelig frisk og god krønsj.

<<Har du bær til overs, kan du lage supergod smoohie med de nye trend-ingrediensene.>>

Det beste med hjemmelaget yoghurt-is er at det ikke tar så lang tid å lage, du kan eksperimentere med det du har av frukt eller bær og det blir nesten alltid godt!

Her får du to oppskrifter med sommerherlig yoghurt-is:

Yoghurt-is med mango. Lag supergod og sunn yoghurt-is med mango eller skogsbær. Se de kreative ideene til fine ispinner med yoghurt-is.

Mango er veldig godt i yoghurt-is. Du kan også bruke andre frukter, for eksempel ananas eller appelsin.

YOGHURT-IS MED MANGO

 • 100 g frossen mango
 • 4 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
 • 6 ss melis

 

Slik gjør du:

 1. Kjør mango til puré med 2 ss melis. Rør inn resten av melisen i yoghurten.
 2. Vend inn mangopureen, men ikke rør til helt blandet om du ønsket et marmorert uttrykk. Fyll i isformer eller små plastbegre og sett en pinne i midten.
 3. Frys isen i 2-3 timer, til de er helt stive.

 

Yoghurt-is med skogsbær. Lag supergod og sunn yoghurt-is med mango eller skogsbær. Se de kreative ideene til fine ispinner med yoghurt-is.

Du kan virkelig være kreativ når du lager yoghurt-is! Bland gjerne bær i halvparten av yoghurtblandingen, så får du fine ispinner.

YOGHURT-IS MED SKOGSBÆR

 • 100 g frossen skogsbærblanding
 • 4 dl vaniljeyoghurt (velg gjerne en sukkerredusert variant)
 • 3 ss melis
 • 1 ss honning

 

Slik gjør du:

 1. Bland yoghurt, melis og honning. Kjør halvparten av blandingen med bærene og fordel i former.
 2. Vend inn friske bær i resten av yoghurtblandingen og fordel over. Sett en pinne i midten.
 3. Frys isen i 2-3 timer, til de er helt stive.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER