Denne drikken, eller desserten, sies å ha oppstått i 1874 da bartenderen Robert McCay Green gikk tom for isbiter en varm dag. Han brukte en iskremkule i brusen istedenfor is, og dermed oppsto ice cream float.

Det finnes utallige typer ice cream float. Vi har laget en helt enkel variant med vaniljeiskrem, Coca Cola og krem på toppen. Denne typen kalles ofte ”black cow”.

Mange typer ice cream float

Du kan også lage ice cream float med sjokoladeiskrem, sjokoladesaus og naturelt boblevann. Noen varianter lages med ingefærøl, root beer, som ligner vørterøl i smak, eller vanlig øl som helles over isen.

Litt av poenget med en ice cream float er nettopp å bruke iskrem sammen med brus eller kullsyrevann, men ønsker du å lage en litt lettere variant er det mulig å bruke sorbet i stedet for iskrem. Hva med sitronsorbet og Coca Cola eller mangosorbet i Fanta eller Sprite? For å lage en voksenvariant er det mulig å bruke musserende vin og sorbet.

Prøv gjerne en ice cream float etter et burgermåltid eller grillmat som for eksempel spareribs for å få den ultimate amerikafølelsen.

<<PRØV OGSÅ: Er du sugen på en skikkelig amerikansk jordbærmilkshake, må du prøve denne oppskriften.>>

Oppskrift på ice cream float med cola.

Ice cream float er som en slags milkshake, bare med kullsyre. Selv om det er søtt smaker det litt friskere enn en klassisk milkshake.

Kilder: Wikipedia 

ICE CREAM FLOAT MED COLA

Dette trenger du til 4 glass:

  • 1/2 l vaniljeis
  • 1 l Coca cola
  • 1 boks krem på boks
  • 4 cocktailkirsebær

 

Slik gjør du:

  1. Ta iskremen ut av fryseren og la den tempereres i fem minutter. Lag en stor kule is per glass.
  2. Hell forsiktig Coca Cola over. Det bruser litt, så hell colaen sakte til det dekker iskulen.
  3. Sprøyt en dæsj krem på toppen. Topp det hele med et cocktailkirsebær.
  4. Rør om og drikk med sugerør, eller spis med skje. 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ DEILIG DRIKKE