Det finnes mange forskjellige appelsinvarianter, både såkalte blonde appelsiner, de gule, og røde appelsiner. Noen appelsintyper brukes bare i juiceproduksjon, mens andre er ment for skrelling og spising.

Den naturlige appelsinsesongen er på topp fra begynnelsen av året til påsketider. Det er nå appelsinene er søtest og saftigst.

Vitaminboost

Appelsiner er kjent for å være en god kilde til vitamin C - som styrker immunsystemet vårt. Spiser du en appelsin om dagen, dekker du hele dagsbehovet ditt for vitamin C.

Smoothie er en fin måte å få i seg næringsstoffer på om du ikke er så glad i å spise frukt. Du får i deg mer fiber ved å drikke en smoothie hvor hele frukten er knust sammen, enn ved å drikke presset juice.

Melk i smoothie

Vi har laget to friske og enkle appelsinsmoothier som passer godt både til frokost, som et mellommåltid eller som en ”snack”. Vi har blandet gul appelsin med banan og kanel, som gir god smak og masse energi.Den røde appelsinen får følge av rødbet og ingefær.

Du kan bruke mange typer melk i smoothie. Mandelmelk, rismelk og soyamelk smaker overraskende godt i smoothie. Rismelk og soyamelk er supert å bruke hvis du ikke tåler melk. Kokosmelk vil gi en ekstra fyldig og rund smoothie. Du kan selvfølgelig også bruke helt vanlig melk i smoothie.

Her får du to deilige, friske smoothier med gul og rød appelsin:

Oppskrift på smoothie med appelsin.

Smoothie er en fin måte å få i seg næringsstoffer på om du ikke er så glad i å spise frukt.

Smoothie med gul appelsin
Porsjoner: 1

 • 1 appelsin
 • 1 banan
 • 1 ½ dl melk (valgfri type)
 • 1 klype kanel
 • en håndfull isbiter

 

Slik gjør du:

 1. Skrell appelsinen og del i båter. Skrell bananen og del i mindre biter. Frukten kan du med fordel fryse ned så slipper du å bruke isbiter i smoothien.
 2. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i 2-3 minutter til du har en helt jevn og glatt drikke. Juster eventuelt med litt mer melk om du ønsker en tynnere utgave.
Oppskrift på smoothie med appelsin.

Lag smoothie med sesongens deilige appelsiner, både gul og rød, til frokost eller som mellommåltid.

Smoothie med rød appelsin
Porsjoner: 1

 • 1 rød appelsin
 • ½ rødbet
 • 1 ss ingefær
 • 1 ½ dl melk (valgfri type)
 • en håndfull isbiter

 

Slik gjør du:

 1. Skrell appelsinen og del i båter. Skrell rødbet og del i mindre biter. Finrasp ingefæren.
 2. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør i 2-3 minutter til du har en helt jevn og glatt drikke. Juster eventuelt med litt mer melk om du ønsker en tynnere utgave.

Tips!

Har du for mye frukt du ikke får spist opp? Frys dem ned og lag smoothie! Når du bruker frossen frukt, trenger du ikke bruke isbiter i denne oppskriften. Skjær bananene i tykke skiver og del appelsinene i båter og frys ned i fryseposer. 

Kilder: Frukt.noBramat.no, naaf.no

FLERE OPPSKRIFTER PÅ DEILIG DRIKKE