Til hovedinnhold
lunsj

Bondeomelett er perfekt til lunsj

Bondeomelett er den perfekte måten å få brukt opp restemat på. Bland rester av poteter og kjøtt med egg, og vipps har du en saftig og god bondeomelett.

Bondeomelett er perfekt til lunsj

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

kokte poteter

løk

smør

egg

melk (eller vann)

salt

pepper

kokt skinke (bogskinke)

frosne erter

revet ost

gressløk ( til topping)

Serveringsforslag:

landbrød

grønn salat

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kok potetene hvis du ikke har kokte poteter fra før av.
Kutt løk og poteter i terninger. Fres løken et par minutter i litt smør i en stor stekepanne et par minutter. Ha oppi potetbitene. La potetene få en gyllen stekeskorpe ved middels temperatur.
Visp sammen egg og melk eller vann (1 ss per egg!) med salt og pepper.
Kutt skinke i terninger eller strimler og ha oppi panna sammen med ertene. Bland godt sammen før du heller eggeblandingen over. Dryss osten på toppen.
Sett stekepanna inn i stekeovnen og stek til omeletten blir fast, ca. 20 minutter. La omeletten avkjøle i 5-10 minutter før du vipper den ut av panna.
Finhakk gressløk og ha på før servering!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆