Det kalles frittata på italiensk og tortilla på spansk. Vi kaller det gjerne bondeomelett her i Norge. Dette er en omelett du blir skikkelig mett av!

Det er vanlig å bruke skiver eller terninger av potet i en bondeomelett. Vi har laget en variant med bogskinke og erter, men du kan gjerne bruke andre middagsrester når du lager bondeomelett.

Trikset som gir ekstra god omelett

Trikset som gir en ekstra god, fast og saftig omelett er å la den steke ferdig i stekeovn. Da blir temperaturen jevnere fordelt i omeletten og den vil enklere bli gjennomstekt.

Det er selvfølgelig også mulig å steke den på platetoppen, men det er da viktig å bruke lav temperatur slik at omeletten ikke blir svidd i bunnen. Bruk gjerne lokk hvis du skal steke den på platetoppen. Dette tar 20-30 minutter. I stekeovn tar det noe kortere tid.

Oppskrift på bondeomelett med erter og skinke.

Server bondeomeletten enten varm eller kald, gjerne sammen med godt landbrød og en frisk grønn salat.

Vegetar bondeomelett

Ikke lyst på kjøtt i bondeomeletten? Lag en grønnsaksvariant med for eksempel paprika, purreløk og squash. Eller hva med en variant med røkelaks og dill?

Du kan også variere osten på toppen. Et lag blåmuggost eller fetaost gjør omeletten enda mer spennende!

Rask og enkel lunsj

Beregn to egg per person når du skal lage bondeomelett. Med denne grunnoppskriften kan du alltid vispe opp enn bondeomelett på null komma niks.

Bondeomelett er perfekt til lunsj, og gjerne sammen med godt brød og en frisk, grønn salat. Den kan spises både varm og kald, og er en utmerket niste på skitur eller i matboksen. En ferdig stekt bondeomelett holder seg et par tre dager i kjøleskap.

Oppskrift på bondeomelett med skinke og erter.

Bondeomelett er den perfekte måten å få brukt opp restemat på. Du har kanskje et par poteter og et stykke igjen fra steken du hadde til middag i går? Visp sammen med egg og du har en knallgod varmrett.

Bondeomelett med skinke og erter

Dette trenger du til 4 porsjoner:

 • 3 kokte poteter
 • 1 løk
 • 2 ss smør
 • 8 egg
 • 8 ss melk eller vann
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 200 g skinke (bogskinke)
 • 1 pose frosne erter
 • 150 g revet ost
 • 1 bunt gressløk til topping

 

Serveringsforslag: 

landbrød og grønn salat

 

Slik gjør du:

 1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kok potetene hvis du ikke har kokte poteter fra før av. 
 2. Kutt løk og poteter i terninger. Fres løken et par minutter i litt smør i en stor stekepanne et par minutter. Ha oppi potetbitene. La potetene få en gyllen stekeskorpe ved middels temperatur.
 3. Visp sammen egg og melk eller vann (1 ss per egg!) med salt og pepper. 
 4. Kutt skinke i terninger eller strimler og ha oppi panna sammen med ertene. Bland godt sammen før du heller eggeblandingen over. Dryss osten på toppen.
 5. Sett stekepanna inn i stekeovnen og stek til omeletten blir fast, ca. 20 minutter. La omeletten avkjøle i 5-10 minutter før du vipper den ut av panna.
 6. Finhakk gressløk og ha på før servering!

FLERE OPPSKRIFTER MED EGG