Vi elsker pannekaker; både søte, tykke til frokost og salte, tynne til middag! Nå har vi laget en ny vri: Salte, tykke pannekaker med deilig squash, ost og skinke.  Glutenfrie er de også!

For å oppnå det beste resultatet når vi skal lage en glutenfri pannekakerøre, bruker vi en glutenfri melmiks. Disse har tilnærmet like egenskaper som hvetemel. Du finner flere varianter hos Coop Mega.

Du kan bruke fin eller grov melmiks etter ønske. Ønsker du ikke å lage glutenfrie pannekaker, kan du helt fint bytte ut glutenfritt mel med hvetemel i denne oppskriften.

Ekstra saftige glutenfrie pannekaker

Pannekakene blir ekstra saftige og får litt tekstur når vi har revet squash i røren. Pass på å klemme ut overflødig væske av squashen før du blander den i røren.

Ikke så glad i squash? Bytt ut med revet gulrot eller rødbet for en spennende smaks- og fargekombinasjon. Denne oppskriften gir deilige middagspannekaker som er sprø på utsiden og myke inni med herlig, smeltet ost.

<<PRØV OGSÅ: Har du smakt pannekaker med rotgrønnsaker? Disse 3 knallgode pannekaker med rødbeter, sellerirot og søtpotet må bare prøves! >>

Godt pannekakefyll

Fyllet kan du gjerne variere etter humør eller hva du har tilgjengelig. Har du bacon igjen etter helgefrokosten? Eller stekt kylling etter middagen? Bruk opp restene dine i en ny middagsrett! Har du litt chevre, parmesan eller cheddar kan du bruke det for en litt skarpere ostesmak. Varier gjerne med krydderurter også. Koriander og persille passer til det meste om du ikke har basilikum for hånden.

Pannekakene kan du nyte som de er, eller dyppe i en hot chilisaus. Du finner flere varianter å velge mellom hos Coop Mega, alt fra søte og milde til de virkelig spicy.  

Oppskrift på glutenfrie pannekaker med squash, ost og skinke.

Disse pannekakene smaker kjempegodt sammen med en hot chilisaus. Du finner mange ulike typer å velge mellom hos Coop Mega.

Glutenfrie pannekaker med squash, ost og skinke

Oppskriften gir 6-8 doble pannekaker:

 • 200 g squash, revet
 • 6 dl glutenfri melmiks
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 4 dl vann
 • 2 ss olje + mer til steking

 

Fyll:

 • 100 g skinke
 • 100 g revet ost
 • 1 bunt vårløk
 • 1 håndfull basilikum
 • Chilisaus til dipping

 

Slik gjør du:

 1. Start med å rive squashen på et grovt rivjern. La det renne av seg i et dørslag. Klem ut overflødig væske.
 2. Visp sammen mel, bakepulver, salt, pepper, vann og olje. Tilsett squashen. La røren svelle i 5-10 minutter.
 3. Gjør klart fyllet før du steker pannekakene. Kutt skinken i strimler og rasp osten. Grovhakk basilikum og kutt vårløk i tynne skiver.  
 4. Stek to pannekaker av gangen i en stekepanne på medium temperatur med litt olje. Når det begynner å boble litt på overflaten snur du pannekakene og legger på litt fyll på den ene. Legg den andre oppå (med stekesiden opp) og stek videre i et par minutter.
 5. Skal du steke mange pannekaker kan de holdes varme i stekeovnen ved 100 grader mens du steker resten.
 6. Pannekakene serveres varme og kan gjerne dyppes i litt chilisaus.

FLERE OPPSKRIFTER MED EGG