Til hovedinnhold
pannekaker

Grove pannekaker med rotgrønnsaker

Vi elsker pannekaker! Mat i kule farger liver opp hverdagsmiddagen, særlig når de er laget av naturlig fargesterke rotgrønnsaker.

Grove pannekaker med rotgrønnsaker

1t 30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til ca. 4 røde pannekaker:

rødbeter

hvetemel

bakepulver

salt

melk

store egg

nyrevet muskatnøtt

olje til steking

Dette trenger du til ca. 4 oransje pannekaker:

søtpotet (stor)

hvetemel

bakepulver

salt

melk

store egg

revet muskatnøtt

olje til steking

Dette trenger du til ca. 4 hvite pannekaker:

sellerirot

hvetemel

bakepulver

salt

melk

store egg

revet muskatnøtt

olje til steking

Dette trenger du til tilbehør:

bacon

sjampinjonger

stor løk

salt og pepper

timian

spinatblader

Dette trenger du til kryddersmør:

romtemperert smør

hvitløk

finrevet sitronskall (gjerne økologisk)

sitronsaft

finhakket timian

salt og pepper

Fremgangsmetode

Rotgrønnsakene: Pakk disse i folie og bak i ovnen til de er myke. Avkjøl og mos til fin puré. Rotgrønnsakene oppbevares adskilt i hver sin beholder.
Lag pannekakene: Lag en røre for hver farge. Bland alle ingrediensene og la røren svelle i cirka en halv time.
Stek pannekakene i litt olje eller smør.
Stek sopp, løk og bacon i en panne. Tilsett timian, salt og pepper for smak.
Kryddersmør: Bland ingrediensene og sett kjølig til bruk.
Server pannekaker med kryddersmør og stekt bacon, spinat, løk og sopp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆