Pannekaker er digg hverdagsmat! Disse pannekakene krever litt forberedelse; rotgrønnsakene må bakes i folie i ovnen og avkjøles før de blandes inn i røren.
Men har du rester fra gårsdagens middag med rotgrønnsaker, lager du disse pannekakene på 1-2-3!
<<PRØV OGSÅ: Gratinerte pannekaker med kremet fyll av kylling og sopp>>
Røde pannekaker med rødbeter
Ingenting gir mer naturlig rødfarge enn rødbeter. Denne fantastiske rotgrønnsaken smaker ikke bare nydelig i seg selv, men gir vidunderlig farge til pannekakene. Blir du rød på hendene etter å ha renset rødbetene, kan sitronsaft hjelpe deg med fargefjerning. Men det letteste er å ha et par gummihansker for hånden.
<<PRØV OGSÅ: Rocka vegetarburger med rødbeter, chevre og valnøtter. Nam!!>>

Hverdagsfest! Du får skikkelige streke, klare farger når du bruker rotgrønnsaker i pannekakerøren.
Hvite pannekaker med sellerirot
Sellerirot er den rotgrønnsaken som er elsket i hele Norden. Den egner seg godt i puréer og bakt i ovnen. Sellerirot tilfører en spennende og aromatisk smak til pannekakene.
Oransje pannekaker med søtpotet
Bakt søtpotet gir en kremete og søtlig puré når du moser den. Disse søtpotetpannekakene er vanlig å finne på menyer i Louisiana, USA.
Du kan faktisk spise disse pannekakene om dessert; med noen dråper lønnesirup og pekannøtter.
<<PRØV OGSÅ: Søtpoteter er en supergod grønnsak du kan bruke til alt! Har du prøvd søtpotetfries eller bakte søtpoteter med fetaost?>>
Digg pannekakemiddag
Du kan ha pannekaker til middag uten å være bekymret for å ryke på en stor kalorismell. Du må selvsagt selv bestemme hva slags tilbehør du ønsker til pannekakene.
Vi går for stekt sopp, løk og bacon til. Dessuten kan vi ikke motstå en liten klatt urtesmør på toppen.

Disse fargerike pannekakene er ganske kompakte og minner litt om amerikanske pannekaker i konsistens. Derfor er det viktig å tilføre noe fuktighet, som for eksempel urtesmør og bacon.
Pannekaker med rotgrønnsaker og sopp, bacon og urtesmør
Dette trenger du til ca 12 pannekaker:
Røde pannekaker
- 3 rødbeter
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 dl melk
- 2 store egg
- 1 knivspiss revet muskatnøtt
- Olje til steking
Oransje pannekaker
- 1 stor søtpotet
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 dl melk
- 2 store egg
- 1 knivspiss revet muskatnøtt
- Olje til steking
Hvite pannekaker
- 1/2 sellerirot
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 dl melk
- 2 store egg
- 1 knivspiss revet muskatnøtt
- Olje til steking
Tilbehør:
- 1 pk bacon
- 8 sjampinjonger
- 1 stor løk
- salt, pepper
- 1 kvist timian
- 1/2 pose spinatbladet
Kryddersmør:
- 100 g smør, romtemperert
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts finrevet sitronskall, gjerne økologisk
- 1 ts sitronsaft
- 2 ts finhakket timian
- salt, pepper
Slik gjør du:
- Rotgrønnsakene: Pakk disse i folie og bak i ovnen til de er myke. Avkjøl og mos til fin puré. Rotgrønnsakene oppbevares adskilt i hver sin beholder.
- Lag pannekakene: Lag en røre for hver farge. Bland alle ingrediensene og la røren svelle i cirka en halv time.
- Stek pannekakene i litt olje eller smør.
- Stek sopp, løk og bacon i en panne. Tilsett timian, salt og pepper for smak.
- Kryddersmør: Bland ingrediensene og sett kjølig til bruk.
- Server pannekaker med kryddersmør og stekt bacon, spinat, løk og sopp.
<<LYST PÅ EKSOTISKE PANNEKAKER? Prøv de japanske, supertrendy pannekakene okonmiyaki >>