Til hovedinnhold
frokost

Fløyelsmyk eggerøre

Eggerøre er nydelig til både helgefrokost og koldtbord. Her får du våre beste tips til en luftig og fløyelsmyk eggerøre. Lag stor porsjon, dette kommer til å gå unna!

Fløyelsmyk eggerøre

5min / 2min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

smør

egg

salt og kvernet pepper (etter smak)

brødskiver

finhakket gressløk

Fremgangsmetode

Finn frem en liten stekepanne, eller gryte. Varm til medium temperatur, og smelt smøret.
Visp eggene godt sammen i en bolle. Her snakker vi om å vispe hardt og grundig, til eggene skummer.
Hell eggeblandingen over i den varme pannen eller gryten. Temperaturen skal være medium minus, ikke for varmt.
La eggene ligge 30 sekunder uten å røre i dem. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å røre i eggerøren. Skrap fra ytterkanten og inn mot midten.
Ta eggerøren av platen når eggene har stivnet, men fortsatt er bløte. Dette tar 3-5 minutter avhengig av temperatur. Krydre med salt og pepper helt til slutt.
Dander eggerøre på godt brød, gjerne toast. Topp med litt frisk gressløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆