Eggerøre er en frokostfavoritt til helgefrokosten og en naturlig del av koldtbordet. Egg er en god proteinkilde, det metter lenge og er raskt og enkelt å tilberede.

Men vet du egentlig hvordan du lager perfekt fløyelsmyk eggerøre? Eggerøre skal være luftig og saftig, ikke tørr og klumpete. For et godt resultat er det viktig å varmebehandle eggerøren riktig. 

Trikset som gir luftig eggerøre

Er du en av dem som tilsetter en melkeskvett eller litt vann når du lager eggerøre? Dropp det, og vi lover at du får et mye bedre resultat.

Eggene skal vispes kraftig sammen, til det skummer på toppen. Du kan eventuelt bruke en stavmikser til dette. Det er to grunner til at vi visper opp eggene. For det første ønsker vi at eggehviten og eggeplommene skal bli ordentlig blandet sammen, så vi slipper å få hvite klumper i eggerøren.

Den andre grunnen er å piske luft inn i blandingen, slik at resultatet blir ekstra luftig. Visp sammen eggene rett før de skal varmebehandles for å få best mulig resultat.

Ikke krydder i eggerøre

Salt, pepper og eventuelt annet krydder skal ikke blandes sammen med eggene på forhånd. Eggene stekes i rikelig med smør, og krydres når det er ferdigstekt.

Noen trenger ikke å salte eggene mer på grunn av saltet i smøret, mens andre foretrekker en klype eller to. Derfor har vi ikke oppgitt mengde verken på salt eller pepper i denne oppskriften, det må rett og slett smakes til etter egne preferanser.

Slik steker du riktig

Så til det aller viktigste punktet når det kommer til eggerøre – stekingen. Eggerøre skal stekes over medium til lav temperatur, aldri over høy varme.

For å få et best mulig resultat er det viktig å bruke en liten stekepanne eller gjerne gryte, for vi vil gjerne ha så liten stekeflate som mulig.

Smelt smøret og tilsett de sammenvispede eggene. Så skal eggene få sette seg litt før du begynner å skrape fra ytterkanten av plata og innover mot midten. Ikke rør for mye! Eggerøren er ferdig når eggene har stivnet, men fortsatt er bløte.

Feilen mange gjør

Feilen mange gjør når de lager eggerøre er å steke eggerøren helt tørr før den tas av varmen. Restvarmen vil gjøre at eggerøren fortsetter å steke en stund etter at du har tatt den av varmen. Derfor ender mange opp med et tørt resultat.

Følger du våre tips garanterer vi en fløyelsmyk, saftig og luftig eggerøre. 

Fløyelsmyk eggerøre

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 2 ss smør
  • 4 egg
  • salt og pepper
  • 2 brødskiver
  • gressløk til topping

  

Slik gjør du:

  1. Finn frem en liten stekepanne, eller gryte. Varm til medium temperatur, og smelt smøret.
  2. Visp eggene godt sammen i en bolle. Her snakker vi om å vispe hardt og grundig, til eggene skummer. 
  3. Hell eggeblandingen over i den varme pannen eller gryten. Temperaturen skal være medium minus, ikke for varmt. La eggene ligge 30 sekunder uten å røre i dem. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å røre i eggerøren. Skrap fra ytterkanten og inn mot midten.
  4. Ta eggerøren av platen når eggene har stivnet, men fortsatt er bløte. Dette tar 3-5 minutter avhengig av temperatur. Krydre med salt og pepper helt til slutt.
  5. Dander eggerøre på godt brød, gjerne toast. Topp med litt frisk gressløk.

FLERE OPPSKRIFTER MED EGG