Å tilberede fisk i papirpakker er en fransk koketeknikk som kalles papilotte. Metoden går ut på å pakke inn fisk, grønnsaker, urter og andre godsaker i bakepapir. Fiskepakken skal pakkes tett sammen til en liten pakke, papilotte på fransk.

Når fisken tilberedes på denne måten er det nesten umulig at den blir tørr. Papiret hindrer at fuktigheten fordamper, noe som gir et veldig saftig og godt resultat.

Oppskrift på gresk fiskepakke med oliven og fetaost.

Det høres kanskje litt komplisert ut å pakke inn fisken i papir, men det er faktisk ikke så mye vanskeligere enn å legge fisken i en ildfast form.

Fiskepakke er genial turmat

Fiskepakke er en veldig praktisk måte å servere maten på, siden alle får hver sin fiskepakke med alt tilbehør inni. Maten kan gjerne spises rett ut av pakken. 

Skal du i båten eller på hytta med lite kjøkken? Pakk fiskepakker før du drar hjemmefra, så er det bare å steke dem ferdig når du kommer frem. Skal du på piknik? Stek fiskepakkene før du drar og ta med fiskepakkene i en plastboks eller lignende. I parken trenger du bare bestikk for å nyte et bedre måltid.

Oppskrift på gresk fiskepakke med oliven og fetaost.

Hva du putter oppi fiskepakkene er helt opp til deg. Vi har latt oss inspirere av det greske kjøkkenet hvor de bruker middelhavsfisken dorade.

Gresk fiskefavoritt

Dorade er en liten fisketype med fast, hvitt kjøtt. Dorade brukes mye i områdene rundt Middelhavet, derfor har du kanskje spist denne fisken på ferie i Hellas eller Italia. Du finner dorade i fiskedisken hos Coop Mega. Du kan lese mer om dorade her. Du kan også bruke andre typer hvit fisk, som kveite, torsk, brosme og sei, i denne oppskriften.

I vår greskinspirerte fiskepakke har doraden fått følge av smakfulle cherrytomater, spisspaprika, greske oliven, dill og smuldret fetaost. Det er viktig å tilsette noe væske i fiskepakkene slik at måltidet blir saftig og godt. Her har vi brukt en kombinasjon av olivenolje og smør, det gir veldig god smak.

Du kan også bruke andre typer grønnsaker og urter i fiskepakke. Hva med tynne skiver fennikel, sitron og basilikum eller en variant med løk og pesto?

Oppskrift på gresk fiskepakke med oliven og fetaost.

Det er mange måter å lage en papilotte på. Vi har brukt en metode hvor vi bretter papiret stramt rundt fisken og krøller kantene sammen. Du kan også rulle papiret rundt fisken og vri papiret i begge ender som et gigantisk sukkertøy.

GRESK FISKEPAKKE MED OLIVEN OG FETAOST

 • 4 doradefileter
 • 200 g cherrytomater
 • 2 spisspaprika
 • 200 g fetaost
 • 100 g kalamataoliven, uten stein
 • 1 bunt dill
 • 1 sitron
 • 4 ts smør
 • 4 ss olivenolje
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper

 

Utstyr:

 • 4 ark bakepapir

 

Slik gjør du:

 1. Spre fire ark med bakepapir utover og legg en fiskefilet i midten av hvert ark.
 2. Del cherrytomater i to eller fire, og spisspapirka i tynne strimler. Fordel utover hver fiskefilet og smuldre fetaosten over.
 3. Fordel oliven og grovhakket dill over hver filet. Skvis sitronsaft over og fordel en klatt smør på toppen. Drypp litt olivenolje over hver fiskefilet. Krydre med salt og pepper.
 4. Pakk papiret rundt fisken og grønnsakene og krøll kantene sammen slik at det blir helt tett.
 5. Legg alle fiskepakkene i en stor ildfast form eller et dypt stekebrett. Bak midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
 6. Ta ut fiskepakkene og la dem hvile 1-2 minutter før servering. Kan serveres direkte i papiret. 

FLERE GODE OPPSKRIFTER MED FISK