fisk og sjømat
Helstekt røye med mandler og brunet smør
Fyll en hel røye med sitronskiver og frisk dill, og stek fisken hel i ovnen. Smelt smør til det blir nøttebrunt og surr hakkede mandler i smøret. Det er en lettvint og fantastisk fin måte å steke hel fisk på.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkhele røyer
1 stksitron
1 pottefrisk dill
400 gbrokkolini
1 ssolje (eller smør)
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til brunet smør med mandler:
300 gsmør
50 gmandler
Fremgangsmetode
Skyll fisken og tørk den godt. Lag noen snitt i den.
Gni fisken med salt og pepper både på utsiden og inni.
Del sitronen i skiver og fyll fisken med sitronskiver og dill.
Pensle en ildfast form med olje eller litt smør. Da løsner fisken lettere etter steking.
Stek fisken i ovnen på 180 °C i ca. 20 min til den er gjennomstekt.
Vend brokkolini i olje og litt salt og pepper og bak den med fisken de siste 5 min.
Slik lager du brunet smør med mandler
Smelt smøret i en liten, vid kjele på middels høy varme. La smøret skumme og boble. Så vil skummet legge seg, smøret bli gyllenbrunt og dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent.
Hakk nøttene grovt og la dem surre i det brunede smøret i et par minutter til de får farge og blir sprø.