Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Klassisk bacalao med paprika

En god bacalao er full av deilige smaker og perfekt når du trenger noe varmt og godt til middag. Lag gjerne bacalao når du skal ha mange til bords.

Klassisk bacalao med paprika

1t 10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

store poteter

Extra virgin olivenolje

løk (i tynne skiver)

hvitløk (finhakket)

hakkede tomater

sorte oliven

grillet paprika (flådde)

klippfisk (ferdig utvannet, frossen eller fra kjøledisk)

salt og pepper (etter smak)

persille (hakket, til pynt)

Fremgangsmetode

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i 10 minutter.
Ha olje i en tykkbunnet gryte. Tilsett løkskivene og surr på medium varme til løken er myk.
Tilsett hvitløk og tomater. La dette småkoke i ca. 10 minutter under omrøring.
Legg potetskivene, oliven og paprika i gryten. La dette småkoke i ca. 30 minutter under lokk.
Fiskestykkene legges på toppen av gryten. Sett på lokk og la fisken trekke i ca. 15 minutter.
Juster smaken med salt og pepper. Pynt med persille og server litt av alt i gryten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆