Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med crème fraîche, blåmuggost og valnøtter

Laks smaker kjempegodt med kremet ostelokk av blåmuggost og crème fraîche. Velg gjerne økologisk laks som du finner hos Coop Mega.

Laks med crème fraîche, blåmuggost og valnøtter

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

laks (eller ørret, gjerne økologisk)

blåmuggost

crème fraîche

hakket persille

aspargestopper

sukkererter

valnøtter

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 160 grader og legg fiskestykkene på stekeplate eller i en ildfast form.
Mos osten med en gaffel og rør inn crème fraîche til en jevn blanding. Crème fraîche skiller seg ikke selv om den blir varmebehandlet. Hakk persillen og rør inn i osteblandingen.
Fordel osteblandingen over fiskestykkene. Smak til med pepper.
Mens fisken baker i ovnen, skyller du grønnsakene og woker dem raskt i en panne. Rist valnøttene. Fisken er ferdig etter cirka 10 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆