Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med hjemmelaget teriyakisaus

Prøv en ny type grillsaus på laksen! Teriyakisaus er overraskende enkel å lage selv og gjør laksen glinsende deilig med vidunderlig smak.

Laks med hjemmelaget teriyakisaus

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til hjemmelaget teriyakisaus:

soyasaus

vann

riseddik

sesamolje

brunt sukker

honning

finhakket hvitløk

finrevet ingefær

bakepulver (valgfritt)

Dette trenger du til laks med avokado og mango:

ris

salt

laksefilet

edamamebønner

nøytral olje

avokadoer

mango

lime

vårløk

koriander

sesamfrø

Fremgangsmetode

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra hvitløk, ingefær og bakepulver i en liten gryte og varm opp over lav temperatur.
Finhakk eller rasp hvitløken og ingefæren og ha i sausen. La sausen redusere i ca. 10 minutter.
Om du ønsker en tykkere saus kan du vispe inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det hele sammen og la det stå og tykne på kjøkkenbenken.
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon! Sausen kan oppbevares i kjøleskap i opptil en uke, eller fryses ned.

Slik lager du laks med teriyakisaus, mango og avokado

Kok ris som anvist på pakken i saltet vann.
Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Hell litt av teriyakisausen og stek i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.
Halvveis inn i stekeperioden tar du ut laksen og pensler et nytt lag teriyakisaus. Du kan gjenta dette et par ganger til hvis du vil.
Fres edamamebønnene i litt nøytral olje til de er litt gylne.
Del mango og avokado i tynne skiver, og skvis limesaft over så det holder seg friskt. Finhakk vårløken.
Server teriyakilaksen med ris og grønnsakene. Topp med vårløk, koriander og sesamfrø. Hell gjerne ekstra av den deilige sausen over retten!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆