Du kan selvsagt grille lakseburgere og servere den med revne gulrøtter og salatblader til. Men da blir det en helt vanlig hverdagsmiddag, gjør det ikke?
Lakseburgerne fortjener nemlig like kult tilbehør som okseburgeren får.
Her skal ikke være forskjell!
Dressing til lakseburger
Lakseburger er magrere enn vanlig burger. Derfor trenger lakseburgeren litt fett i tilbehøret for at helhetsopplevelsen skal bli bra. En god majonesbasert dressing gjør susen, i hvert fall når vi gjør den litt ekstra hot.
Lyst på noe skikkelig godt? Lag det trendy smørbrødet Lobster Roll
Remulade består blant annet av hakkede kapers og sylteagurker blandet med majones. I denne asiatiske varianten har vi brukt chili, syltet ingefær, koriander og vårløk. Syltet ingefær bruker vi til sushi, så det har du kanskje allerede i kjøleskapet?
Knasende sprø fries
Fries laget i ovnen inneholder ikke så mye fett som de som frityrstekes. De er et ypperlig valg til disse burgerne. Dessuten kan du smaksette dem slik du vil.
<<LIKER DU SØTPOTET? Da vil du elske disse knasende sprø søtpotetfriesene>>
Vi har valgt parmesan og sesamfrø. De står godt til den asiatiskinspirerte remuladen. Sørg for å ha en skål med ekstra remulade slik at alle kan dyppe potetene i den.

Parmesan og sesamfrø gir frittene det lille ekstra.
<<Skal du ha skalldyrfat til helgen, vil du elske disse tre dippene.>>
Asiatisk tvist på ketchupen
Ja, ketchup må til, men den kan gjøres litt asiatisk for anledningen. Det gjør du lett ved å rive litt ingefær i en skål ketchup og blander inn litt sesamolje. Du kan også tilsette chilipulver for litt hete.
Lakseburgerne fra Coops Grill Perfekt-serie er klare for grillen. Det eneste du trenger å tenke på er tilbehøret. Og det går i asiatisk retning denne gangen. Laks elsker asiatiske smaker og vi elsker asiatisk laks:

Det er ingen grunn til å gjøre mindre stas på lakseburgeren. En asiatisk tvist er velkommen hos både voksne og barn.
Lakseburger med asiatisk remulade og sesam-fries
Dette trenger du til 4 personer:
- 4 lakseburgere fra Grill perfekt-serien til Coop
- 4 burgerbrød
- 4 salatblader
Ketchup:
- 12 ss ketchup
- ½ ts revet ingefær
- ¼ ts chilipulver
- ½ ts sesamolje
Asiatisk remulade:
- 1 pose majones
- 4 ss finstrimlet syltet ingefær
- 3 ss finhakket koriander
- ½ lime, saft og finrevet skall
- 1 rød chili, finhakket
- 2 vårløk, finhakk det hvite og skjær det grønne i skiver
Fries:
- 4 bakepoteter
- 3 ss sesamfrø
- 2 ss olivenolje
- 6 ss finrevet parmesan
- salt, pepper
Slik gjør du:
- Fries: skrell potetene og del dem i staver. Legg dem i kaldt vann i 30 minutter. Tørk dem godt. Legg potetene i en plastpose med olivenolje. Sørg for at potetene får litt olje på alle kanter. Legg potetstavene utover på et stekebrett.
- Bland parmesan, salt, pepper og sesamfrø. Strø over potetstavene på alle sider.
- Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter eller til potetene er gjennomstekt og gylne.
- Ketchup: Bland ketchup med ingefær, chilipulver og sesamolje.
- Asiatisk remulade: Alle ingrediensene blandes sammen. Smak til med mer chili eller limesaft.
- Lakseburgere: Grill burgerne og varm brødene.
- Legg salat på brødets nederste del. Så legger du på ketchup og burger. På toppen av burgeren legger du på en deilig klatt med asiatisk remulade før du legger på burgerlokket. Server med deilige fries.