Det er ikke alltid så lett, fisk er ikke for alle. At man ikke liker fisk kan ha flere årsaker, men ofte bunner det i en dårlig matopplevelse fra barndommen eller at man har fått servert et fiskestykke med mye fiskesmak.

Det hjelper jo heller ikke å sitte med munnen full av bein eller skinn. Hvis du ikke liker fisk,  kan oppleves veldig ubehagelig og kan være årsaken til at mange styrer unna fisk generelt. Det er synd. Det finnes så mange flotte fisketyper og mange av dem smaker faktisk ikke «fiskete» og er derfor perfekte for dem som ikke liker fisk.

<<LYST PÅ FISKEBOLLER SOM IKKE SMAKER FISK? Disse delige fiskebollene er for deg som ikke liker fisk. Prøv den supergode tomatsausen!>>

Velg riktig fisketype

Skal du lære en person å like fisk, kan det være lurt å velge en sort med nøytral smak og en konsistens som som minner om kjøtt. Brosme er også et trygt valg, med sitt saftige fiskekjøtt. Den smaker så nøytralt at en fiskeskeptiker garantert vil like den.

Alt blir godt med bacon

Det er imidlertid ikke bare å servere et helt fiskestykke og tro at fiskeskeptikeren vil bli overbevist. Man må kamuflere fiskesmaken litt. Og hvilken bedre idé enn å lage en deilig «Mac and Cheese» med brosme og bacon?

Dette er retten for de som egentlig ikke liker fisk: Deilig ostesaus, myk makaroni, saftig fisk og sprøtt bacon.

<<ELSKER DU BACON? Da må du prøve disse pannekakene med rotgrønnsaker, urtesmør og masse sprøtt bacon. Genial middag for både barn og voksne! >>

Fisk hele året

Coop Mega har brosme i fiskedisken med jevne mellomrom. Spør etter den hvis du ikke ser den i fiskedisken. Får du ikke tak i brosme, kan du bruke annen hvit fisk med nøytral smak, som for eksempel torsk. 

Brosme fiskes hele året og smaken på det delikate kjøttet kan minne om hummer. Hvis du er redd for bein i fisken, ber du de dyktige folkene i fiskedisken sjekke ekstra godt for deg.

Mac and Cheese

Dette er en soleklar favorittrett hos amerikanere. Det er den perfekte «Comfort Food»-retten som du setter deg ned og koser deg skikkelig med. Det finnes luksusvarianter av den enkle retten med hummer. Og med tanke på at brosme kan minne om hummer i smaken, så er jo dette den perfekte fisken å bruke til akkurat denne retten.

Perfekt for deg som ikke liker fisk!

Liker du ikke fisk, sier du? Denne herlige fiskeretten mac and cheese med bacon er genial for deg som ikke liker fisk!

Mac and cheese med fisk og bacon

Dette trenger du (til fire personer):

 • 400 g brosmefilet, skåret i små terninger (du kan også bruke torsk eller anne hvit fisk)
 • 100 g røkt bacon, i strimler
 • 500 g makaroni
 • 6 ss smør, i terninger
 • ½ dl hvetemel salt og pepper
 • 8,5 dl helmelk
 • 8 dl Jarlsberg, revet
 • 2 dl sterk cheddarost, revet
 • 3 dl fersk brødrasp
 • 1 laurbærblad
 • 3 kvister timian, finhakket
 • En liten fedd hvitløk, presset eller finhakket
 • 2 ts sitronskall
 • persille, hakket

Slik gjør du:

 1. Kok makaronien til den er al dente (har tyggemotstand).
 2. Skjær fisken i små terninger.
 3. Skjær bacon i strimler og stek det nesten sprøtt. Legg på kjøkkenpapir.
 4. Varm ovnen til 180 grader.
 5. Smelt smøret. Tilsett mel og visp godt slik at du ikke får klumper. Tilsett litt salt og pepper. Så tilsetter du melken i porsjoner. Visp underveis. Når sausen har begynt å tykne, tilsetter du hvitløk, timian, laurbærblad og sitronskall.
 6. Tilsett osten og la den smelte inn i sausen.
 7. Smak til om du trenger mer salt eller pepper.
 8. Tilsett makaroni og bland godt.
 9. Smør en ildfast form. Legg fisketerninger i bunnen. Hell makaronisausen over. Strø med bacon og brødrasp på toppen.
 10. Stek i ovnen i ca 15 minutter eller til du ser at retten har et fint og gyllent utseende.

FLERE GODE OPPSKRIFTER MED FISK