Til hovedinnhold
julemat

Rakfisk på blinis blir din nye julefavoritt

Inviter til rakfisklag og server rakfisk på en litt ny måte. Rakfisktartar på myke deilige blinis får selv skeptikerne til å forsyne seg en gang til.

Rakfisk på blinis blir din nye julefavoritt

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til blinis:

egg

melk

fersk gjær

sammalt speltmel

hvetemel

salt

smeltet smør (avkjølt + smør til steking)

Dette trenger du til rakfisktartar:

rakfisk

dill

rødløk

rørosrømme

sitron (skall og saft)

nykvernet pepper (og evt. 1 klype salt)

Fremgangsmetode

Slik lager du blinis
Skill eggeplommer og eggehviter og sett til side. Varm melken forsiktig til den er fingervarm, ca. 37 grader. Rør ut gjæren i melken.
Tilsett spelt, hvetemel og salt i melken og rør sammen til en jevn deig.
Visp sammen eggeplommene og rør inn i deigen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter.
Smelt smøret og avkjøl det helt. Rør smøret inn i deigen. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.
Stek små pannekaker i smør. Snu når pannekakene begynner å boble og er blitt gylne på undersiden.

Slik lager du rakfisktartar

Kutt rakfisken i små terninger. Finhakk dill og rødløk, og bland sammen med rakfisken. Spar et par skiver løk og litt dill til garnityr.
Ha i rømme til du har en passelig konsistens. Rasp sitronskall og press sitronsaften over. Smak til med pepper og eventuelt litt salt om fisken ikke er salt nok i seg selv.
Server blinis med en klatt rømme i bunnen, en klatt rakfisktartar og topp med en skive rødløk og litt dill.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆