

Varmrøkt laks smaker nydelig som pålegg, men også i en lun salat. Det delikate fiskekjøttet løsner lett fra skinnet og er klar til bruk rett fra pakken.
Kapers, fisk og sitron er en klassisk kombinasjon i middelhavsland. Med laks og Rørosrømme har vi fornorsket denne middelhavssalaten.

Delikat varmrøkt laks smaker nydelig med kapers, sitron og rømme. Fet fisk trenger litt syre i form av sitronsaft, og for å fremheve sitruselementet tilsettes også litt finrevet sitronskall.

Sitrondressing til varmrøkt laks
Vi har valgt å bruke Rørosrømme i denne dressingen fordi den har en helt særegen syrlighet som igjen passer med den varmrøkte, fete fisken.
Rørosrømme er langtidssyrnet rømme, laget etter samme oppskrift som ble brukt på setrene i Rørostraktene før i tiden.

Kapers er egentlig knoppen til kapersblomsten. Knoppene legges på eddik eller salt. Etter at man har skylt dem godt kan de brukes i matlaging, I butikken kan du også finne store kapers med stilk. Det er disse vi har brukt i salaten vår.

Slik koker potetene raskere
Her er to triks som gjør at potetkokingen går kjapt:
- Velg små poteter, for de trenger kortere koketid. Har du store poteter, deler du dem i store terninger.
- Vannet koker raskere uten salt, så vent med å tilsette salt til vannet har kokt opp.

Salat med varmrøkt laks er en nydelig og enkel lunsj. Den varmrøkte laksen kan brukes rett fra pakken.
SALAT MED VARMRØKT LAKS, KAPERS OG SITRONRØMME
Dette trenger du til fire personer:
- 8-12 småpoteter
- 800 g varmrøkt laks
- 1 agurk, skåret i stimler
- 3 ss kapers
Sitronrømme:
- 1 boks rørosrømme
- 1 sitron, saft og finrevet skall
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok småpoteter i saltet vann til de er møre. Del dem i to eller fire.
- Lag sitronrømme: Bland rømme, sitronsaft og –skall. Smak til med salt og pepper.
- Bryt opp biter av den varmrøkte laksen på et fat. Legg poteter rundt.
- Skjær strimler av agurk med en potetskreller eller siden på et rivjern. Legg agurk på fatet. Strø over kapers.
- Legg klatter med sitronrømme på fatet og servert.