fisk og sjømat
Stekt makrell med agurksalat og rømmesaus
Stekt makrell og agurksalat hører sommeren til! Her er tipsene som sikrer en vidunderlig, sprøstekt fiskemiddag.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til agurksalat:
1 stkagurk
2 ssvann
2 ss7% eddik
1 sssukker
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Dette trenger du til poteter og stekt makrell:
600 gnypoteter
1 sssmør
1 ssfinhakket dill
en halv tsflaksalt
4 sshvetemel
2 tssalt
1 tspepper
8 stkmakrellfileter (med skinn)
2 sssmør til steking
3 dlseterrømme
en halv tssitronsaft
1 ssfinhakket gressløk
en halv ssfinhakket dill
1 stksitron (i båter)
Fremgangsmetode
Start med agurksalaten slik at den kan stå og godgjøre seg en halvtime. Skyll agurken godt og bruk en skarp ostehøvel eller mandolin og til å skjære tynne skiver.
Rør sammen vann, eddik og sukker til alt har løst seg opp. Smak til med salt og pepper. Hell laken over agurkskivene og sett til side.
Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre. Tilsett en klatt smør, finhakket dill og litt flaksalt rett før servering.
Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken og vend makrellfiletene i blandingen. Skjær 3-4 små snitt på skrå i skinnsiden.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek makrellfiletene med skinnsiden opp i 2 minutter. Snu og stek med skinnsiden ned i 2 minutter til, eller til skinnet er sprøtt og godt. Legg til side.
Varm opp rømme i stekepannen, og smak til med sitronsaft, gressløk og dill. Smak til med salt og pepper. Server med sitron i båter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆