Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Stekt makrell med agurksalat og rømmesaus

Stekt makrell og agurksalat hører sommeren til! Her er tipsene som sikrer en vidunderlig, sprøstekt fiskemiddag.

Stekt makrell med agurksalat og rømmesaus

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til agurksalat:

agurk

vann

7% eddik

sukker

salt

pepper

Dette trenger du til poteter og stekt makrell:

nypoteter

smør

finhakket dill

flaksalt

hvetemel

salt

pepper

makrellfileter (med skinn)

smør til steking

seterrømme

sitronsaft

finhakket gressløk

finhakket dill

sitron (i båter)

Fremgangsmetode

Start med agurksalaten slik at den kan stå og godgjøre seg en halvtime. Skyll agurken godt og bruk en skarp ostehøvel eller mandolin og til å skjære tynne skiver.
Rør sammen vann, eddik og sukker til alt har løst seg opp. Smak til med salt og pepper. Hell laken over agurkskivene og sett til side.
Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre. Tilsett en klatt smør, finhakket dill og litt flaksalt rett før servering.
Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken og vend makrellfiletene i blandingen. Skjær 3-4 små snitt på skrå i skinnsiden.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek makrellfiletene med skinnsiden opp i 2 minutter. Snu og stek med skinnsiden ned i 2 minutter til, eller til skinnet er sprøtt og godt. Legg til side.
Varm opp rømme i stekepannen, og smak til med sitronsaft, gressløk og dill. Smak til med salt og pepper. Server med sitron i båter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆