Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Torsk i form med herlig sitronsaus

Torsk er en sunn og mager fisk som egner seg ypperlig til deilige hverdagsmiddager. Med denne supergode sitronsausen blir det et herremåltid!

Torsk i form med herlig sitronsaus

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

torsk (gjerne loins )

fennikel (middels store)

gul løk

kapers

hvitløk

sitron (gjerne økologisk)

dill

dijonsennep

flytende honning

extra virgin olivenolje (evt. litt mer hvis nødvendig)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Del fennikelen i to og fjern den nederste indre stammen. Del den så i tynne skiver på tvers. Spar gjerne på dusken om det følger med, dette gir super smak til sausen. Del løken i omtrent like store skiver. Fordel utover i en ildfast form.
Del fisken i mindre biter på ca 6 x 6 cm. Legg fisken oppå grønnsakene. Fordel kapers i formen.
Visp sammen sennep, honning og saften fra ½ sitron. Tilsett olivenolje litt etter litt og pisk sammen.
Finhakk dill og hvitløk og bland inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt også finhakket fennikeldill. Fordel sausen utover fisken og grønnsakene.
Del den siste sitronen i skiver og fordel utover formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek formen først ved 200 grader i 10 minutter, før du tar av folien og steker videre i 5-10 minutter. Voila!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆