Nå på nyåret er det deilig med litt lettere og friskere middagsretter. Torsk er en mager og proteinrik hvit fisk, og den er aller best nå som det er kaldt i vannet!

Torsk trenger ikke mye varmebehandling, og flaker seg fint ved ovnssteking. Skal den pannestekes eller trekkes er det enklest om skinnet er på. Til ovnssteking og gryteretter bruker vi torskeindrefilet (loin) som er uten skinn.

Gode smaker til torsk

Torsk går utrolig godt sammen med fennikel, hvitløk, dill og kapers. Her har vi lagt alt i en form for å gjøre det enklest mulig. Hvem vil vel ikke spare litt oppvask? Toppet med en frisk sitronsaus med sennep blir dette en fresh og sunn hverdagsmiddag.

Torsk er nøytral på smak, og passer til det meste. Den er super å bruke i gratenger, gryter eller i fiskekaker.

Oppskrift på torsk i form med fennikel, dill og sitronsaus.

Torsk i form med fennikel, dill og sitronsaus er en enkel og veldig god hverdagsrett.

<<LES OGSÅ: Torsk egner seg veldig godt i fiskeboller. Prøv gjerne disse hjemmelagde fiskebollene som er trukket i en deilig kraft med asiatiske smaker. >>

Derfor bør du spise mer torsk

Torsk har vært viktig for både økonomien og kostholdet i Norge opp gjennom tidene. Vi blir rådet til å spise mer fet fisk som laks og makrell fordi de er rike på omega-3-fettsyrer, men det er også viktig å spise mager sjømat.

Ifølge en norsk studie fra Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning kan proteinet i mager sjømat redusere risikoen for hjerte- og karsykdom.

Spiser du mye mager sjømat som torsk, sei, lyr og kamskjell så kan du få bedret kolesterolet og fettnivået i blodet etter kun fire uker, viser studien som ble utført ved Universitetet i Bergen.

Så hvorfor ikke legge inn en torskemiddag denne uken? Torsk er både sunt, kan være sykdomsforebyggende og er utrolig godt!

Oppskrift på torsk i form med fennikel, dill og sitronsaus.

Torsk er en mager og sunn fiskesort som egner seg veldig godt som hverdagsmiddag. Lager du torsk i form sparer du dessuten både tid og oppvask.

Torsk i form med fennikel, dill og sitronsaus

 • 800 g torsk, gjerne loins
 • 2 medium fennikel
 • 1 gul løk
 • 1 dl kapers
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 ½ sitron, gjerne økologisk
 • 1 potte dill
 • 2 ss dijonsennep
 • 2 ss flytende honning
 • 1 ½ - 2  dl extra virgin olivenolje
 • salt og pepper

 

Slik gjør du:

 1. Del fennikelen i to og fjern den nederste indre ”stammen”. Del den så i tynne skiver på tvers. Spar gjerne på dusken om det følger med, dette gir super smak til sausen. Del løken i omtrent like store skiver. Fordel utover i en ildfast form.
 2. Del fisken i mindre biter på ca 6 x 6 cm. Legg oppå grønnsakene. Fordel kapers i formen.
 3. Visp sammen sennep, honning og saften fra ½ sitron. Tilsett olivenolje litt etter litt og pisk sammen. Finhakk dill og hvitløk og bland inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt også finhakket fennikeldill. Fordel sausen utover fisken og grønnsakene.
 4. Del den siste sitronen i skiver og fordel utover formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
 5. Stek formen først ved 200 grader i 10 minutter, før du tar av folien og steker videre i 5-10 minutter. Voila!

 <<PRØV OGSÅ: Torsk i form med cherrytomater, poteter og pinjekjerner>>

FLERE GODE OPPSKRIFTER MED FISK