Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Vilt god hvit bacalao med safran

Skal du ha mange gjester er bacalao genialt å servere. Denne hvite bacalaoen smaker så godt at du må huske å lage mye!

Vilt god hvit bacalao med safran

45min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

klippfisk (filet/loin)

olivenolje

gul løk

hvitløk

rød chili

laurbærblad

småpoteter

gul paprika

fiskekraft (eller fond)

hvitvin

fløte

safran

sitron

salt og kvernet pepper

oliven (grønne)

frisk persille

Fremgangsmetode

Dagen i forveien må klippfisken vannes ut. Legg fisken i kaldt vann i et stort kar, og bytt vann tre ganger. Eller følg produsentens beskrivelse. Du kan også kjøpe ferdig utvannet klippfisk!
Finn frem en stor tykkbunnet gryte, gjerne en jerngryte. Varm olivenolje til middels temperatur. Kutt løk i tynne halvmåner, og finhakk hvitløk og chili. Blank dette sammen med laurbærblad i 5-10 minutter. Fisk ut laurbærbladet.
Del småpotetene i to og paprikaen i grove biter. Ha det over i gryta.
Tilsett fiskekraft, hvitvin og fløte. Gi det et rolig oppkok før temperaturen senkes til det bare småputrer. Legg nå i fisken delt i porsjonsbiter.
Tilsett en klype safran, saften av ½ sitron og en klype salt og pepper. La gryten småputre i ca. 30 minutter. Du kan også sette inn hele gryta i stekeovn på 180 grader i tilsvarende tid.
Rør inn grønne oliven helt mot slutten. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Server rykende varm med litt persille på toppen.
Tips! Du kan utelate potetene i bacalaoen og servere en deilig potetmos ved siden av hvis du vil!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆