Til hovedinnhold
frukt og grønt

Bakte epler med urtesmør er nydelig tilbehør

Ta smaksløkene med på en reise og server bakte epler med urtesmør til middagen. Det lekre tilbehøret er enkelt å lage og smaker himmelsk til blant annet and og svinekjøtt!

Bakte epler med urtesmør er nydelig tilbehør

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

epler (små)

romtemperert smør

revet hvitløk

frisk salvie (finhakket)

havregryn

grovhakkede hasselnøtter

salt

pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180˚C. Vask og tørk eplene godt og skjær av toppen. Stikk ut kjernene og sett eplene i en ildfast form.
Rør sammen smør, hvitløk, salvie, havregryn, hasselnøtter, salt og pepper til det er godt blandet.
Fyll eplene med urtesmøret og sett på den avskårne toppen. Sett formen på rist midt i ovnen og stek eplene møre. Det tar ca 20 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆