Til hovedinnhold
julemat

Kandiserte klementiner er perfekt julekonfekt

Gjør klart til juleverksted og lag disse herlige, kandiserte klementinskivene. Hjemmelaget julekonfekt er nemlig perfekt å gi til den som har alt!

Kandiserte klementiner er perfekt julekonfekt

4t 30min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

vann

sukker

klementiner (i skiver)

sukker

mørk sjokolade

flaksalt

Fremgangsmetode

Kok opp 1 kg sukker og vann i en kasserolle. Senk temperaturen og la laken koke i ca. 5 minutter.
Skjær klementinene i tynne skiver på tvers. Legg i sukkerlaken og la småputre rett rundt kokepunktet i 2 timer, til skallet er mørt og gjennomsiktig.
Forvarm ovnen til 100˚C varmluft. La klementinskivene renne godt av seg og bak midt i ovnen i 2,5 timer.
Vend sitrusskivene i sukker og legg til tørk på rist i 1 time.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Dypp klementinskivene halvveis i sjokoladen, dryss på litt flaksalt og legg på bakepapir. Sett kaldt i ca. 30 minutter til sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten tørt, mørkt og kjølig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆