Konsistensen på vannmelonen er sprø og saftig. Den egner seg ypperlig til å bruke som ”brød” i en sandwich. Dessuten kler vannmelon salte smaker som ost og spekeskinke.

For å få litt deilig knas og en god konsistens på sandwichen, sprøsteker du spekeskinken. Det gjør du lett ved å legge skiver av parmaskinke på et bakepapir og baker dem i ovnen til de blir sprø. Enkelt og greit.

Sprø skiver av spekeskinke kan du bruke til mye spennende: Som chips til en deilig dipp, knust over en pastarett eller i en salat.

<<PRØV OGSÅ: Bruk sprøstekt skinke eller bacon i sommersalaten! Oppskrift på sommersalat med fersken, bacon og fetaost.>>

Oppskrift på sandwich med vannmelon, parmaskinke og parmesan.

Vannmelon er perfekt sommermat. Denne sandwichen er både frisk, god og mettende.

Vannmelon med italienske smaker

Sprø parmaskinke og parmesanost kommer fra samme sted i Italia,  og kler hverandre på smak.

Coop Mega har sin egen Parmigiano Reggiano i serien ”Smak forskjellen”. Den kan lett høvles med en osteshøvel og er perfekt å bruke til denne sandwichen.

En ekte italiensk sandwich bør også inneholde noen blader ruccola, den deilige peppersmaken passer veldig godt til vannmelon. Et par klatter pesto hører også med. Den lager du enkelt selv, se oppskrift på hjemmelaget pesto her.

Du kan også kjøpe ferdig pesto på glass, Nå har du virkelig Italia på et fat!

Velg riktig vannmelon

Det er viktig å velge en sprø og fersk vannmelon. Kjøp en hel melon. Det er lettere å skjære pene skiver av en hel vannmelon enn en delt vannmelon. Dessuten er sjansen for at den er sprø større.

Kjøttet ligger beskyttet i sitt eget skall og har ikke vært utsatt for slag eller berøring. Etter at du har skåret skiver av melonene bruker du restene til å mumse på eller lager denne deilige ananas- og vannmeloncooleren.

Vannmelon med linjal

For å lage en sandwich av vannmelon trenger du en linjal. For at vannmelon-sadwichen skal bli pen å se på må du måle opp skivene riktig. 12 x 6 cm er en fin størrelse for en slik blings. Du trenger tre skiver per sandwich, så da skjønner du fort hvorfor linjal er viktig.

Sørg også for at tykkelsen på skivene er jevne og ikke for tykke. Du skal kunne skjære i denne sandwichen, så ha det i bakhodet når du måler opp.

Oppskrift på sandwich med vannmelon, parmaskinke og parmesan.

Vannmelonsandwichen passer godt som en lunsjrett eller forrett. Sett den sammen rett før servering slik at den holder seg frisk og sprø. Gjør du dette for tidlig vil vannmelonen begynne å væske, falle sammen og bli dvask.

SANDWICH MED VANNMELON, PARMASKINKE OG PARMESAN

Dette trenger du til 4 personer:

  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 mellomstor vannmelon
  • 1 pose ruccola
  • 8 ss pesto fra glass eller hjemmelaget pesto
  • 8 tynne skiver parmesan

 

Slik gjør du:

  1. Legg spekeskinkeskivene på et bakepapir og så på et stekebrett. Sett i oven på 180 grader og stek til skinkeskivene er sprø.
  2. Skjær vannmelonen i like store skiver. (ca 1 cm).
  3. Skjær så tolv rektangulære firkanter som måler ca 12 x 6 cm. Du skal ha tre firkanter per sandwich.
  4. Legg en vannmelonfirkant på en fjøl. Legg på litt salat, litt pesto, en skive parmesan (som du skjærer med en ostehøvl) og en sprø skive spekeskinke. Legg på en skive vannmelon og gjenta oppbyggingen. På toppen legger du en skive vannmelon.
  5. Stikk en cocktailpinne eller bambusspyd gjennom sandwichen og server.

FLERE FRISKE OPPSKRIFTER MED FRUKT OG BÆR