Til hovedinnhold
frukt og grønt

Asiatisk vegetarwok med hjemmelaget woksaus

Alt kan wokes, men kan alle woke? For å få det aller beste resultatet lønner det seg å lære seg hvilken rekkefølge grønnsakene skal i pannen.

Asiatisk vegetarwok med hjemmelaget woksaus

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

vårløk

sopp (shiitake-, aroma- eller kongeøsterssopp)

røde paprika

grønnkål

nøytral olje

mango

avokado

ris

kokos (revet)

lime

edamamebønner

peanøtter (usaltede)

frisk koriander

Dette trenger du til woksausen:

Peanøttsmør (fint)

flytende honning

soyasaus

limesaft

chiliflak

Fremgangsmetode

Start med å lage woksausen. Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass eller lignende og rist til peanøttsmøret er oppløst i sausen. Bruk eventuelt en liten foodprocessor. Sett til side.
Finsnitt vårløken, del soppen i skiver og paprikaen i biter. Riv grønnkålbladene fra stilkene og finsnitt bladene.
Kok ris som anvist på pakken. Når risen er ferdigkokt blander du inn revet kokos og saft fra 1 lime.
Varm en wokpanne eller dyp stekepanne. Rist først peanøttene i en tørr panne. Legg til side.
Fres soppen for seg i tørr panne i 1-2 minutter. Tilsett så oljen og resten av de oppskårede grønnsakene.
Fjern belgen rundt edamamebønnene, bønnene kan tilsettes rett fra fryseren. Wok i et par minutter før du heller over sausen og blander godt.
Topp woken med ristede peanøtter og finhakket koriander. Server med mango og avokado i skiver og ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆