Til hovedinnhold
frukt og grønt

Bakt høstsalat

Dette er en mettende og god salat som kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en fristende vegetar- eller lunsjrett. Bak rødbeter og andre rotgrønnsaker i ovnen. Bland dem med litt sprø salat og vend alt sammen med en frisk dressing med granateple.

Bakt høstsalat

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til rotgrønnsakene:

rødbete

gulbete

polkabete

gulrot

kålrot

hvitløk

timian

olivenolje

sitron (saften)

salt og pepper

Dette trenger du til salat og dressing:

rød radicchiosalat

olivenolje

balsamicoeddik

dijonsennep

granateple

grovhakket persille

salt

pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C.
Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne båter, biter eller staver.
Fordel dem i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter. Vend grønnsakene et par ganger underveis. Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem til romtemperatur.
Bland olivenolje, balsamicoeddik og sennep, og smak dressingen til med salt og pepper. Del granateplet og plukk ut kjernene. Rør dem i dressingen.
Del salaten i blader og anrett den på et fat med bakte rotgrønnsaker. Drypp over granatepledressingen og strø persille over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆