4-6 personer / 1 time

Ingredienser ovnsbakte grønnsaker:

  • 1 rødbete
  • 1 gulbete
  • 1 polkabete
  • 1 gulrot
  • ½ kålrot
  • 2 hvitløksfedd
  • Noen kvister timian
  • 3 ss olivenolje
  • ½ sitron, saften
  • Salt og pepper
      

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne båter, biter eller staver.
  3. Fordel dem i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og
  4. olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  5. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 min. Vend grønnsakene et par ganger underveis. Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem til romtemperatur.

Ingredienser salat og dressing:

  • 2 hoder rød radicchiosalat
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 granateple
  • 1 dl persille, grovhakket
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

  
Slik gjør du:

  1. Bland olivenolje, balsamicoeddik og sennep, og smak dressingen til med salt og pepper. Del granateplet og plukk ut kjernene. Rør dem i dressingen.
  2. Del salaten i blader og anrett den på et fat med bakte rotgrønnsaker. Drypp over granatepledressingen og strø persille over.