4 porsjoner – 1 time 

Ingredienser bakte jordskokker og jordskokkrem:

  • 1 kg jordskokker, skrubbet og vasket godt
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g jordskokker, skrelt
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 ss smør
  • 2 dl helmelk
      

Slik gjør du:

  1. Gni 1 kilo jordskokker med olje og salt, og legg dem i et jevnt lag i en ildfast form eller lignende.
  2. Bak jordskokkene møre i ovnen på 200 °C – 225 °C i ca. 45 min.
  3. Hakk 300 gram skrelte jordskokker grovt og stek dem gylne med smør og løk. Tilsett melk, sett på lokk og la det småkoke til jordskokkene er møre.
  4. Kjør de kokte jordskokkene til en krem i en blender og smak til med salt og pepper.


Ingredienser jordskokkchips:

  • 4 jordskokker, skrubbet og vasket
  • Frityrolje
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Varm oljen til ca. 160 °C.
  2. Skjær jordskokkene i tynne skiver og friter dem gylne og sprø i oljen. Ikke stek for mange av gangen, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir før du salter dem litt.
      

Ingredienser soppskum:

  • 250 g sjampinjong
  • 2 ss smør
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl helmelk
      

Slik gjør du:

  1. Rens og hakk soppen fint.
  2. Stek soppen i smør til de er brune.
  3. Ha i eplejuice, eddik og soyasaus og kok opp. La det surre i ca. 20 min.
  4. Sil væsken over i en liten kjele og smak ev. til med mer soya. Sopprestene skal ikke brukes, men spar dem gjerne til en god bolognese eller noe annet.
  5. Kok opp væsken igjen og ha i melk. Skum opp sausen med en stavmikser rett før dere skal spise.