Denne suppa har alt; dyp og god smak, fyldig, mettende konsistens og en herlig topping av frisk avokado-og tomatsalsa. Hvis du i tillegg har en klatt rømme, litt revet ost og tortillachips til, er suppelykken komplett!
Enkel suppe på 1-2-3
Det kan nesten ikke bli enklere å lage suppe enn dette. Alt du trenger å gjøre er å grovhakke grønnsakene og ha disse i en gryte sammen med bønner, tomat og krydder. Når alt har kokt sammen en halvtimes tid, er det bare å jevne suppa og varme litt til.
Denne suppa er laget av Hedda Xanthe Clifford, og er én av fem vinnere i Coop Megas store vegetarkonkurranse.
Her de andre vinneren i vegetarkonkurransen:
- Grønnsakform med mango og cashewnøtter
- Saftige lunsjkaker med blomkål og erter
- Knallgod vegetarpizza med aubergine og oliven
- Saftig vegetarlasagne med aubergine og rosmarin

Dette er en enkel og kjempegod suppe.
SUPPE MED PAPRIKA OG BØNNER OG FRISK SALSA
Dette trenger du til fire personer:
- 1 løk, grovhakket
- 2 røde paprika, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kidneybønner, avrent
- 1 neve grovhakket koriander
- 6 dråper tabasco
- salt og pepper
Salsa:
- 1 moden avokado, skåret i små terninger
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 stor neve koriander, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 lime, saften
- salt og pepper
Tilbehør:
- rømme
- revet ost
- tortillachips
Slik gjør du:
- Lag suppe: Ha alle ingrediensene, unntatt salt og pepper, i en gryte. Fyll på med vann, cirka 6 dl, slik at du dekker ingrediensene. La dette småkoke i ca. 30 minutter.
- Lag salsa: Bland ingrediensene.
- Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Kok opp og småkok i 10 minutter.
- Server suppen med, salsa, en rømmeklatt, revet ost og tortillachips.