Til hovedinnhold
frukt og grønt

Glasert rosenkål med sweet chili

Nordisk mat er blitt supertrendy, og de klassiske råvarene som pepperrot, sellerirot og rosenkål kommer til heder og verdighet igjen. Bare sjekk her!

Glasert rosenkål med sweet chili

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

fersk rosenkål

nøytral olje

hvitløk

soyasaus

sweet chilisaus

sesamfrø

gressløk

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Del rosenkålen i to og fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sprinkle olje over og pass på at det blir jevnt fordelt. Stek først i 10 minutter, før du rører litt rundt på rosenkålen så de blir jevnt stekt. Stek videre i 10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland sammen med soyasaus og sweet chilisaus. Fordel utover rosenkålen.
Skru på grillelementet i ovnen og full styrke. Sett rosenkålen inn igjen i ovnen på øverste, eller nestøverste, rille og grill i ca 5 minutter. Pass på så det ikke blir svidd!
Dryss litt sesamfrø og finhakket gressløk over.
Dette er perfekt tilbehør til alt fra kylling til svinekoteletter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆