frukt og grønt
Glasert rosenkål med sweet chili
Nordisk mat er blitt supertrendy, og de klassiske råvarene som pepperrot, sellerirot og rosenkål kommer til heder og verdighet igjen. Bare sjekk her!
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkfersk rosenkål
2 ssnøytral olje
2 feddhvitløk
2 sssoyasaus
4 sssweet chilisaus
1 sssesamfrø
1 buntgressløk
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Del rosenkålen i to og fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sprinkle olje over og pass på at det blir jevnt fordelt. Stek først i 10 minutter, før du rører litt rundt på rosenkålen så de blir jevnt stekt. Stek videre i 10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland sammen med soyasaus og sweet chilisaus. Fordel utover rosenkålen.
Skru på grillelementet i ovnen og full styrke. Sett rosenkålen inn igjen i ovnen på øverste, eller nestøverste, rille og grill i ca 5 minutter. Pass på så det ikke blir svidd!
Dryss litt sesamfrø og finhakket gressløk over.
Dette er perfekt tilbehør til alt fra kylling til svinekoteletter.