Til hovedinnhold
vegetar

Gratinert blomkål med spicy indisk saus

Kan det friste med billig vegetarmiddag som virkelig metter? Vi har oppgradert 80-tallsklassikeren gratinert blomkål med spennende krydder og deilig saus.

Gratinert blomkål med spicy indisk saus

1t 35min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

stor blomkål

vegetabilsk olje

hvitløk

revet ingefær

spisskummen

muskat

gurkemeie

chilipulver (smak til om du vil ha det sterkere)

salt

tomatpuré

hermetiserte knuste tomater

sukker

kokosmelk

cashewnøtter

frisk koriander

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader. Fjern de ytterste bladene på blomkålen og kutt av stilken slik at blomkålen kan stå rett.
Legg blomkålen over i en ildfast form eller gjerne jerngryte med lokk.
Varm olje på middels temperatur i en stekepanne. Rasp hvitløk og ingefær på et fint rivjern. Surr dette i 2-3 minutter.
Tilsett spisskummen, muskat, gurkemeie og chili. Bruk ½ ts om du liker det mildt eller 1 ts om du liker det litt sterkere.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og sukker. Bland godt. Tilsett kokosmelken og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i 5-10 minutter.
Finmal cashewnøttene i en foodprocessor og ha i sausen helt mot slutten.
Hell sausen over blomkålen og pass på at det kommer til i alle kriker og kroker. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 time. Fjern lokket og stek videre i 20 minutter.
Grovhakk koriander og dryss på til slutt.
Serveres gjerne med ris og nanbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆