Til hovedinnhold
frukt og grønt

Gratinert blomkålbiff med eksotisk tilbehør

La grønnsakene spille hovedrollen! Blomkålbiff er et saftig og godt alternativ til alle som vil spise mer grønnsaker i hverdagen.

Gratinert blomkålbiff med eksotisk tilbehør

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til za’atar-aioli:

sitroner (revet skall)

karve ( ristet)

sesamfrø ( ristet)

tørket timian

tørket oregano

tørket merian

flaksalt

aioli (f.eks. Coop Aioli)

blomkål

smør

Dette trenger du til tabbouleh:

finhakket frisk mynte

finhakket bladpersille

Smak* Piccolotomater ( i små terninger)

Finsnittet vårløk

granateple

Extra virgin olivenolje

sitron (saften)

Fremgangsmetode

Start med å lage Za’atar-aioli.
Rist sitronskall, sesamfrø og karve lett i en tørr stekepanne på middels sterk varme i ca. 5 minutter. Avkjøl og bland sammen med timian, oregano, merian og salt. Krydderblandingen kan oppbevares noen måneder i glass med tett lokk.
Rør 1,5 ss Za’atar-krydder sammen med aioli og sett til side.
Forbered blomkålbiffene. Sett ovnen på 200˚C. Skyll blomkålen godt og skjær 4 tykke «biffer» (2-3 cm) fra midten på blomkålen.
Smelt smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Stek blomkålbiffene ca. 1 minutt på hver side slik at de får fin farge.
Legg blomkålbiffene på bakepapirkledd stekebrett og bak midt i ovnen i 15 minutter. Smør en spiseskje Za’atar-aioli utover hver blomkålskive og stek videre i til de er møre (ca. 10-15 minutter).
Lag tabbouleh. Rasp resten av blomkålen på grovt rivjern og ha i en bolle. Tilsett finhakket mynte og persille, tomater i små terninger, finsnittet vårløk og granateplekjerner. Ringle over god olivenolje og sitronsaft rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆