Til hovedinnhold
frukt og grønt

Så enkelt lager du grønnkålchips

Istedenfor å raide kjøkkenskapet når du er skikkelig fysen, kan du ta en titt i grønnsakskuffen. Har du grønnkål, er du reddet.

Så enkelt lager du grønnkålchips

14min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

frisk grønnkål

Extra virgin olivenolje

parmesan (finrevet)

timian (finhakket, fersk eller tørket)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og ta frem stekeplater med bakepapir på.
Fjern stilken og de tøffeste og tykkeste delene på grønnkålen og del grønnkålen i mindre biter.
Bland olje, parmesan og timian i en bolle. Bland grønnkålen i denne blandingen og legg så bladene utover på bakepapiret.
Stek i 12-14 minutter og la grønnkålschipsene kjøle ned på selve stekebrettet når du tar dem ut av ovnen. Slik holder de seg sprø.
Grønnkålchips kan smaksettes på mange ulike måter. Noen bruker chilisaus og lime, andre lager aromatiske BBQ-kryddermikser. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆