frukt og grønt
Så enkelt lager du grønnkålchips
Istedenfor å raide kjøkkenskapet når du er skikkelig fysen, kan du ta en titt i grønnsakskuffen. Har du grønnkål, er du reddet.
14min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
250 gfrisk grønnkål
2 ssExtra virgin olivenolje
6 ssparmesan (finrevet)
2 sstimian (finhakket, fersk eller tørket)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og ta frem stekeplater med bakepapir på.
Fjern stilken og de tøffeste og tykkeste delene på grønnkålen og del grønnkålen i mindre biter.
Bland olje, parmesan og timian i en bolle. Bland grønnkålen i denne blandingen og legg så bladene utover på bakepapiret.
Stek i 12-14 minutter og la grønnkålschipsene kjøle ned på selve stekebrettet når du tar dem ut av ovnen. Slik holder de seg sprø.
Grønnkålchips kan smaksettes på mange ulike måter. Noen bruker chilisaus og lime, andre lager aromatiske BBQ-kryddermikser. Her er det bare fantasien som setter grenser.