Til hovedinnhold
frukt og grønt

Grønnsaksform med mango og cashewnøtter

Denne grønnsaksformen er tilsatt eksotiske krydder og toppet med mango, cashewnøtter og masse koriander. En herlig hverdagsrett med smak av India.

Grønnsaksform med mango og cashewnøtter

25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

sellerirot (skåret i terninger)

gulrøtter (skåret i terninger)

brokkoli (skjær av bukettene og skrell stilken. Kutt stilken i terninger)

sukkererter

rød paprika (skåret i skiver)

kremfløte

karripulver

garam masala

mangochutney

finhakket hvitløk

sambal oelek

Dette trenger du som tilbehør:

cashewnøtter

basmatiris

moden mango (skåret i skiver)

frisk koriander

Fremgangsmetode

Forkok sellerirot- og gulrotterninger i saltet vann til de er al dente (møre). Hell av vannet.
Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk kremfløten nesten stiv. Bland inn krydder, mango chutney, hvitløk og sambal oelek. Spre dette over grønnsakene.
Stek grønnsakformen i ovnen i 20 minutter.
Mens formen steker, rister du cashewnøttene i en panne til de er gylne.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Server grønnsaksformen med ristede cashewnøtter, mango, frisk koriander og ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆