4 personer
Koketid: 30 minutter
Forberedelsestid: 15 minutter
Dette trenger du
- 500 g jordskokker, skrelt og kuttet i terninger
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl fløte eller matfløte
Dette trenger du til jordskokkchips
- 2 jordskokker
- 6 dl solsikkeolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Varm olivenoljen på middels varme i en stor kjele.
- Stek løk og hvitløk til løken er myk og gjennomsiktig.
- Tilsett jordskokkterningene og stek dem et par minutter til de blir litt gylne.
- Hell på grønnsaksbuljong, legg på lokk og la det koke i 15-20 minutter til jordskokkene er møre og kan moses med en gaffel.
- Mens jordskokkene koker, skreller du 2 jordskokker og skjærer dem i tynne skiver. Friter dem i solsikkeolje på 180 °C til de er gylne og sprø.
- Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender.
- Rør inn fløten. Varm opp suppen igjen uten å la den koke.
- Smak til med salt og pepper, og topp med jordskokkchips.
Tips! I stedet for å skrelle jordskokkene kan du bruke en potetskrubbehanske for å skrubbe av det tynne skinnet.