4 personer
Koketid: 30 minutter
Forberedelsestid: 15 minutter

Dette trenger du

  • 500 g jordskokker, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl fløte eller matfløte

Dette trenger du til jordskokkchips

  • 2 jordskokker
  • 6 dl solsikkeolje
  • Salt og pepper


Slik gjør du:

  1. Varm olivenoljen på middels varme i en stor kjele.
  2. Stek løk og hvitløk til løken er myk og gjennomsiktig.
  3. Tilsett jordskokkterningene og stek dem et par minutter til de blir litt gylne.
  4. Hell på grønnsaksbuljong, legg på lokk og la det koke i 15-20 minutter til jordskokkene er møre og kan moses med en gaffel.
  5. Mens jordskokkene koker, skreller du 2 jordskokker og skjærer dem i tynne skiver. Friter dem i solsikkeolje på 180 °C til de er gylne og sprø.
  6. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender.
  7. Rør inn fløten. Varm opp suppen igjen uten å la den koke.
  8. Smak til med salt og pepper, og topp med jordskokkchips.


Tips! I stedet for å skrelle jordskokkene kan du bruke en potetskrubbehanske for å skrubbe av det tynne skinnet.