4 personer
Koketid: 40 minutter
Forberedelsestid: 15 minutter
Dette trenger du:
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
- 2 selleristilker, skåret i terninger
- 1 potet, skrelt og skåret i terninger
- 1 l grønnsaksbuljong
- 1 ss timian, finhakket
- 1/2 purre i skiver
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme.
- Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk.
- Ha i gulrøtter, selleri og poteter, og stek i et par minutter til grønnsakene er litt myke.
- Tilsett grønnsaksbuljong og timian og purre.
- Reduser varmen og la suppen småkoke på lav varme i 20-30 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Smak til med salt og pepper.