4 personer
Koketid: 40 minutter
Forberedelsestid: 15 minutter


Dette trenger du:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
  • 2 selleristilker, skåret i terninger
  • 1 potet, skrelt og skåret i terninger
  • 1 l grønnsaksbuljong
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1/2 purre i skiver
  • Salt og pepper


Slik gjør du:

  1. Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme.
  2. Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk.
  3. Ha i gulrøtter, selleri og poteter, og stek i et par minutter til grønnsakene er litt myke.
  4. Tilsett grønnsaksbuljong og timian og purre.
  5. Reduser varmen og la suppen småkoke på lav varme i 20-30 minutter eller til grønnsakene er møre.
  6. Smak til med salt og pepper.