frukt og grønt
Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan
Har du lyst på noen ekstra digge poteter til grillmaten? Her kan du gi restepotetene et nytt liv med herlig hvitløksmør og parmesan.
45min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
5 porsjoner
1 kgkokefaste poteter (små eller middels store)
100 gsmør
4 feddhvitløk
3 ssfinhakket persille (+ mer til topping)
1 tssalt
1 tspepper
100 gparmesan
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader med grillelementet på.
Kok potetene i 30-35 minutter til de er møre (eller bruk restepoteter).
Fordel potetene utover et stekebrett kledd med bakepapir og klem den halvveis flate ved hjelp av en potetstapper eller stor gaffel.
Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og persille og fordel utover potetene. Krydre med litt salt og pepper.
Finrasp parmesan og dryss over potetene.
Stek under grillelementet i 10-15 minutter, eller til de er gylne i kantene. Topp med litt ekstra finhakket persille og server sammen med din favorittgrillmat.