Til hovedinnhold
frukt og grønt

Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan

Har du lyst på noen ekstra digge poteter til grillmaten? Her kan du gi restepotetene et nytt liv med herlig hvitløksmør og parmesan.

Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan

45min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

5 porsjoner

kokefaste poteter (små eller middels store)

smør

hvitløk

finhakket persille (+ mer til topping)

salt

pepper

parmesan

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader med grillelementet på.
Kok potetene i 30-35 minutter til de er møre (eller bruk restepoteter).
Fordel potetene utover et stekebrett kledd med bakepapir og klem den halvveis flate ved hjelp av en potetstapper eller stor gaffel.
Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og persille og fordel utover potetene. Krydre med litt salt og pepper.
Finrasp parmesan og dryss over potetene.
Stek under grillelementet i 10-15 minutter, eller til de er gylne i kantene. Topp med litt ekstra finhakket persille og server sammen med din favorittgrillmat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆