4 porsjoner – 40 min

Ingredienser kremet gulrot- og ingefærsuppe: 

  • 500 g gulrøtter, i skiver
  • 2 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 20 g fersk ingefær, finhakket
  • 30 g smør eller olivenolje
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, malt
  • 1 ½ l grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
       

Slik gjør du:

  1. Fres gulrøtter, løk, hvitløk og ingefær blankt i en panne med smør. Tilsett krydder, salt og pepper.
  2. Ha i buljong og kokosmelk og la det surre til gulrøttene er helt møre, ca. 20 min.
  3. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Topping ingredienser:

  • 1-2 gulrøtter
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss lettrømme
  • Flaksalt
      

Slik gjør du:

  1. Skrubb gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bland dem med sitronsaft og litt salt.
  2. Server suppen varm med en skje rømme og en liten håndfull gulrotstrimler på toppen.