

Brokkoli er både elsket og hatet. De som hater denne irrgrønne grønnsaken har mest sannssynlig fått den feil tilberedt. Vi kan alle være enig om at overkokt brokkoli ikke er særlig godt.
Men vet du hva som er enda bedre enn riktig varmebehandlet brokkoli? Rå brokkoli!
Bruk brokkoli i salaten
Brokkoli er nemlig en grønnsak som egner seg like godt rå som varmebehandlet. Rå brokkoli bør deles i små buketter, tynne skiver eller raspes. Synes du det høres merkelig ut å spise rå brokkoli? Da utfordrer vi deg til å prøve.

Rå brokkoli har mer tyggemotstand og krønsj, og beholder også mer av næringsstoffene enn ved koking.

Perfekt middagssalat
Denne smakfulle brokkolisalaten er perfekt som middagssalat og tilbehør til all slags grillmat. Hvis du skal servere den som middagssalat kan du gjerne ha i et posjert egg, hvis du ønsker en ekstra proteinkilde. Her får du en idiotsikker metode for å posjere egg.
Ønsker du litt mer salat kan du tilsette ruccola for en krydret smak eller babyspinat for en mildere variant.
Dressing med en tvist
Rett før severing vender du brokkolisalaten i en klassisk sennepsdressing, men med en liten vri. Ved å tilsette valmuefrø i dressingen blir den ekstra spennende.

Sammen med salt fetaost, myk og kremet avokado, søte blåbær og ristede mandler er dette en fargerik og smakfull salat full av forskjellige teksturer.

SALAT MED BROKKOLI, FETAOST OG BLÅBÆR
- 1 stor brokkoli
- 1 stor eller 2 små avokado
- 100 g fetaost
- 200 g blåbær
- 100 g mandler
Dressing:
- 1 ½ dl extra virgin olivenolje
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss flytende honning
- 1 ss valmuefrø
- ½ sitron, skall og saft
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Slik gjør du:
- Del brokkolien i små buketter. Skyll og la tørke i et dørslag.
- Del avokado i terninger eller skiver, og smuldre fetaosten. Skyll blåbærene.
- Rist mandler i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Grovhakk mandlene.
- Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en stor bolle.
- Lag dressingen ved å piske sammen alle ingrediensene. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og pepper til slutt. Vend dressingen inn i salaten og server.