

Det er ikke uten grunn at gresk salat er så populært i Hellas og andre land rundt Middelhavet. Den lette salaten er full av store, saftige biter av ferske grønnsaker som kjøler ned og fyller opp – uten at du synker til bunns når du legger på svøm etterpå.
Selv her oppe i nord lar vi oss forføre, til tross for at temperaturene er langt fra like heftige. God smak kjenner ingen grenser!
<<LETTVINT SOMMERMAT:Gresk fiskepakke med oliven og fetaost>>
Gresk salat som metter
Synes du gresk salat metter litt lite? Det er ikke så rart. Agurk, tomat og paprika inneholder masse vann og det trenger vi mye av når vi er i varmen, men det metter ikke særlig lenge.
Derfor har vi gått litt ut over den tradisjonelle oppskriften og introdusert herlig grønn avokado og byggkorn fra Gullbygg for å gjøre salaten til et selvstendig måltid.

Server godt brød til den greske salaten, gjerne med en skål ekstra god olivenolje til å dyppe brødet i.
Mettende middagsbygg
Middagsbygg fra Gullbygg inneholder mye kostfiber som både metter og bidrar til å senke kolesterolet. Gullbygg Middagskorn får du kjøpt hos Coop Mega.
Resultatet er en fargerik og raus lunsjrett som like lett kan lages til en som til fjorten.

<< Den greske salaten står støtt på egne bein, men passer også perfekt til grillmat. Hva med å servere den sammen med deilige greske kjøttboller og frisk tzatziki? >>
RAUS OG METTENDE GRESK SALAT
- Vanskelighetsgrad: Lett
- Totaltid: 30 minutter
- Porsjoner: 4
Dette trenger du:
- 200 g Gullbygg Middagsbygg
- 4 tomater, i terninger
- 1 slangeagurk, i terninger
- 1 grønn paprika, i ringer
- 1 rød løk, i tynne ringer
- 2 avokado, i skiver + litt sitronsaft
- 2 ss frisk oregano, grovhakket
- 0,25 ts flaksalt
- 200 g fetaost, i skiver eller terninger
- 1 glass kalamataoliven, uten stener (160 g)
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 0,5 ts tørket oregano
Slik gjør du:
- Skyll Middagsbygg godt i lunkent vann. Kok i lettsaltet vann i 18-20 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
- Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær tomatene i store biter. Skrell agurken, del i to på langs og skjær i tykke halvmåner. Skjær paprikaen i ringer. Fjern frø og frøfestene. Skjær løken i tynne ringer, gjerne med mandolin.
- Del avokadoen i skiver og hell over litt sitronsaft for å forhindre at den blir brun.
- Vend frisk oregano sammen med avkjølt Middagsbygg og bland sammen med alle grønnsakene. Dryss over flaksalt, fordel fetaost og kalamataolivenene.
- Ringle over olivenolje og rødvinseddik. Avslutt med et dryss tørket oregano for den autentiske greske smaken.
Kilde: duga.no