Til hovedinnhold
frukt og grønt

Raus og mettende gresk salat

Gresk salat er en gave til varme dager, når livet utendørs har høyeste prioritet. Vi har pimpet opp den enkle klassikeren til en mettende lunsjrett. Perfekt å servere til mange!

Raus og mettende gresk salat

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Coop Gullbygg middagsbygg

tomater (i terninger)

agurk (i terninger)

grønn paprika (i ringer)

rødløk ( i tynne ringer)

avokadoer (i skiver + litt sitronsaft)

frisk oregano (grovhakket)

flaksalt

fetaost (i skiver eller terninger)

kalamata oliven (160 g, uten steiner)

extra virgin olivenolje

rødvinseddik

tørket oregano

Fremgangsmetode

Skyll middagsbygg godt i lunkent vann. Kok i lettsaltet vann i 18-20 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær tomatene i store biter. Skrell agurken, del i to på langs og skjær i tykke halvmåner. Skjær paprikaen i ringer. Fjern frø og frøfestene. Skjær løken i tynne ringer, gjerne med mandolin.
Del avokadoene i skiver og hell over litt sitronsaft for å forhindre at de blir brune.
Vend frisk oregano sammen med avkjølt middagsbygg og bland sammen med alle grønnsakene. Dryss over flaksalt, fordel fetaost og kalamataolivenene.
Ringle over olivenolje og rødvinseddik. Avslutt med et dryss tørket oregano for den autentiske greske smaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆