Til hovedinnhold
frukt og grønt

Rødkål

De fleste forbinder rødkål med ribbe og julemiddag, men du kan bruke rødkål til veldig mye mer. Bare se her!

Rødkål

5min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

10 porsjoner

rødkål (i tynne strimler)

rødvinseddik

hele pepperkorn

laurbærblader

nellikspiker

fint salt

Fremgangsmetode

Legg kålen i fint salt i en bolle, la det stå over natten.
La kålen renne av og tørk godt for å skylle bort saltet.
Kok opp eddik og krydder i en kjele. Legg kålen på steriliserte sylteglass, hell på den varme eddiken. Lukk glassene hermetisk og la stå i minst to uker.
Denne rødkålsalaten kan du servere både varm og kald, avhengig av om du vil servere den til middag eller som tilbehør på koldtbord.
Dersom du vil servere den varm, kan du varme den opp med 150 g smør og 2 dl andefett, eller en av delene, og sukker om du vil ha den søtlig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆