

Jordbær kan brukes til så mangt, ikke bare som dessert med fløte og sukker på, eller som topping på kaker eller cupcakes. Jordbær er nemlig en super råvare å bruke i andre matretter.
Jordbær, basilikum og balsamico er en fantastisk smakskombinasjon. Prøv det som en dessert, med litt balsamico og finhakket basilikum strødd over istedenfor fløte og sukker. Eller som vi har gjort her, i en salat med chevre og basilikumvinaigrette.

Jordbær er for mange synonymt med sommer, og de norske jordbærene er noe helt spesielt. De er mer smakfulle, saftigere og rødere, og smaker kjempegodt til salt chevre og pepperaktig ruccola.

Sommerlig jordbærsalat
Jordbærene spiller hovedrollen i vår sommersalat, og passer godt sammen med knasende sprø agurk i strimler, kraftig ruccola og salt chevre. Toppet med pinjekjerner og en fyldig basilikumvinaigrette, er denne salaten det perfekte tilbehøret til all slags grillmat. Prøv også jordbærsalat hvis du ønsker et litt mer spennende tilbehør til pølsefesten.
Salaten kan fint spises som et lett måltid. Ønsker du litt mer proteiner i salaten kan du tilsette litt spekeskinke, røkelaks eller kikerter.
Herlig strandmat

Har du noen rester igjen av grillmaten fra dagen før kan du blande inn disse og ta med salaten på piknik eller til stranda. Denne salaten bør nytes i sola!
<<PRØV OGSÅ: Har du prøvd å lage salsa med jordbær istedenfor tomat? Vi lover deg en annerledes og skikkelig smakfull salsa. Her finner du en supergod oppskrift på grillet entrecote med jordbærsalsa.>>

Den norske jordbærsesongen varer vanligvis fra midten av juni til ut august, men dette er avhengig av været. Heldigvis smaker mye av importbærene supergodt, så ikke fortvil om du ikke finner norske jordbær i butikken.
SALAT MED JORDBÆR OG CHEVRE MED BASILIKUMDRESSING
Oppskriften er beregnet som sidesalat til fire eller hovedrett for to:
- 200 g jordbær
- 1 agurk
- ½ rødløk
- 200 g ruccola
- 100 g chevre
- 50 g pinjekjerner
Basilikumdressing:
- 1 potte basilikum
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss balsamico
- ¼ sitron
- 1 – 1 ½ dl extra virgin olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Slik gjør du:
- Start med å dele jordbærene i to eller fire. Skjær agurken i tynne bånd ved hjelp av en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Finhakk rødløken.
- Bland sammen med ruccola i en stor salatbolle. Smuldre chevren over salaten.
- Rist pinjekjerner i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Hell over salaten.
- Lag vinaigretten. Legg til side et par basilikumblader til topping. Ha resten av bladene over i en foodprocessor sammen med dijonsennep, balsamico og en sitronskvis. Kjør glatt mens du heller i olivenolje til du har ønsket konsistens på vinaigretten. Smak til slutt til med salt og pepper.
- Vend vinaigretten inn i salaten, topp med et par basilikumblader og server sammen med grillmat.