Salat trenger ikke bare være tilbehør. På varme sommerdager kan en salat være akkurat den middagen du har lyst på hvis du passer på å fylle den med mettende ingredienser.

Det kan være for eksempel skinke, ost, nøtter, bønner eller kikerter. Men la deg også lokke til å prøve frukt i salat. Har du ikke prøvd det før, vil du få deg en øyeåpner.

Nøtter i mettende salat

Frø eller nøtter er supert å ha i salaten. Men husk å sjekke om noen har nøtteallergi før du blander dette inn i retten. Rister du nøtter eller frø lett i en tørr panne før servering får du dessuten ut masse herlig smak og oljer som gjør salaten ekstra god.

Bacon i salaten

Sprøstekt spekeskinke eller bacon løfter salaten til nye høyder. Sprøstek spekeskinke i en tørr panne eller i ovnen for et sprø resultat, men ønsker du et deilig røkt element med spøstekt, marmorert kjøtt, velger du deilig bacon i salaten din. Og vi kan også anbefale sprø biter av Ikke vær redd for å bruke osteterninger i salaten. Fetaost er en klassiker, men vanlige terninger av din favorittost er også godt.

Bruk ulike salattyper 

Så kommer vi til rettens kjerne. Blandede salattyper gjør retten hakket mer spennende, så bruk gjerne babyspinat, ruccola og issalat i en skjønn miks. Velg akkurat det du liker best og glem heller ikke at urter er ypperlig å bruke masse av i en salat. Basilikumblader og flatpersille kan brukes i store mengder for å gi krydder og smak til salaten.

Frukt i salat

Frukt i salat er det perfekte tilbehør til spekeskinke eller bacon. Tenk hvor godt det smaker med melon og skinke. Fersken kler disse smakene så godt, og legger du på litt fetaost i tillegg, har du en helstøpt salat. Vi kan også anbefale vannmelonbiter i salaten. Prøv det ved en annen anledning, og du vil få en deilig overraskelse.

<<LES OGSÅ: Den glemte grønnsaken som kan brukes til alt>>

Lag salat som metter

Ja, da velger du å tilsette kokte bønner eller kikerter. Det finnes mange typer bønner på boks som egner seg godt i en salat. Kikerter er også en deilig og mettende ingrediens.

Grønnsaker som metter

Klart du skal ha andre grønnsaker i en salat, men her står du jo helt fritt til å velge akkurat det du liker. Agurk, tomat og paprika er gode partnere og revet gulrot er alltid godt. Kun fantasien setter grenser her.

<<LES OGSÅ: 3 digge dipper som får fart på festen>>

Den viktige dressingen

For å binde hele salaten sammen lager du en deilig vinaigrette. Foretrekker du rømmedressing, velger du det, men vi vil gi deg oppskriften på en super vinaigrette som passer perfekt til salaten. Husk å ikke helle dressingen over før rett ved servering, da salaten vil falle sammen og se ufresh ut. Et alternativ er også å servere dressingen ved siden av slik at man selv kan justere mengden.

Ingenting er så godt som en frisk salat i varmen. Denne deilige sommersalaten med fersken og bacon holder deg mett og glad lenge.

En frisk sommersalat med fersken og bacon holder deg mett og fornøyd i mange timer.

Sommersalat med fersken og bacon

Dette trenger du (til 4 personer):

 • Blandet salat etter ønske
 • 60 g pinjekjerner, ristet i pannen
 • 100 g godt bacon
 • 4 fersken, del i to og skjær i skiver
 • 1 agurk, skåret i terninger
 • 12 sherrytomater, delt i to
 • 1 pakke fetaost, delt i terninger
 • 1 potte basilikum, bladene
 • 1 boks kikerter, skylt

Vinaigrette:

 • 1 sitron, saften
 • 1 ts dijonsennep
 • ½  appelsin, saften
 • salt, pepper
 • 8-10 ss extra virgin olivenolje

 

Slik gjør du:

 1. Sprøstek baconskiver og legg dem på kjøkkenpapir.
 2. Rist pinjekjerner i en tørr panne til de er gylne.
 3. Bland salatblader, urter og grønnsaker. Tilsett kikerter.
 4. Legg på frukten og fetaosten.
 5. Strø pinjekjerner over og legg baconskiver på toppen. Knekk dem i mindre stykker eller behold lengden.
 6. Bland dressingen og server den i salaten eller ved siden av.

 

SE FLERE SUNNE OG GODE OPPSKRIFTER MED GRØNNSAKER