Til hovedinnhold
frukt og grønt

Ferske vårruller med to spicy sauser

Vietnameserne spiser mest nudler i hele Asia. Og det er mulig at det har noe med disse friske, smakfulle, knasende og myke pakkene å gjøre. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage ferske vårruller, hvis du bare øver litt.

Ferske vårruller med to spicy sauser

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til vårrullene:

salatblader (gjerne isberg)

gulrøtter

vermicelli (tynne nudler, laget av ris eller mungbønner)

agurk

avokado

basilikum

mynte

koriander

vårløk

rispapir

Dette trenger du til Nuoc Cham:

lime

brunt sukker

fiskesaus

hvitløk

chili (eller så mye du vil – finhakket )

Dette trenger du til hoisin- og peanøttsaus:

hoisinsaus

Peanøttsmør (1 stor skje)

vann (litt om gangen)

sukker

lime

sriracha (smak til)

hakkede peanøtter

Fremgangsmetode

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Pass på å skylle dem i kaldt vann når de er ferdige.
Del alle grønnsakene (ikke salatbladene) i fyrstikktynne staver. Hakk krydderurtene.
Varm opp vann til ganske varmt og sett kjelen til side.
Legg et fuktig håndkle på benken og dypp rispapiret i noen sekunder i vannet. Snu på det slik at alt blir vått, mykt og blankt.
Legg papiret på det fuktige kjøkkenhåndkleet.
Riv biter av salaten og legg på snittede grønnsaker. Ikke ha på for mye, da blir rullen veldig tykk. Legg på litt nudler og til slutt urtene og ½ vårløk.(Tenk på de første to rullene som prøveruller).
Del sommerrullene i to og server med hjemmelagede sauser.
Disse rullene er vegetariske, men bruk gjerne rester fra grillmiddagen som svin eller okse, biter av strimlet kylling eller reker. Andre godsaker man kan ha i rullene er bønnespirer, tynn omelett, sukkererter og mango.

Slik lager du Nuoc Cham

Bland alle ingrediensene, og visp til sukkeret er oppløst.

Slik lager du hoisin- og peanøttsaus

Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør.
Ha i vann og sukker og finn konsistensen du ønsker.
Smak til med limesaft og chilisaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆