Ønsker du å spise ett eller flere kjøttfrie måltider i uka, men synes det er vanskelig å finne gode oppskrifter?

Coop Vegetardag-burger av rødbeter.
Vegetarburgere kan det være vanskelig å lage selv, fordi det er vrient å få til riktig konsistensen som ikke faller fra hverandre.
<<PRØV OGSÅ: Slik lager du skikkelig god street food hjemme. Her får du vegetarburgeroppskriften som fikk terningkast 5 i Dagbladet.>>
Vegetarburgerne som du nå får hos Coop Mega er så gode at du ikke kommer til å savne kjøtt i det hele tatt. De er fulle av proteiner, ikke tilsatt farge eller tilsetningsstoffer. De inneholder ikke soya og er åpenbart 100 prosent kjøtt- og fiskefrie.
Vegetarburger finnes i to versjoner: Grønne bønner og erter eller rødbeter. Vi viser deg hvordan du kan lage den perfekte middagen med rødbeteburgeren.
<<Liker du søtpotet, vil du ELSKE DISSE TILBEHØRENE MED SØTPOTET. >>
Kjøttfri mandag
Begrepet ”kjøttfri mandag” ble lansert at selveste Paul og Stella McCartney i 2009. Med sin kjendisstatus og mangeårige erfaring som vegetarianere har de klart å rette oppmerksomheten på sunnhet, bærekraftighet, dyrevelferd og miljø.
<<LYST PÅ METTENDE VEGETARSALAT? Denne trendosten er en genial erstatning for kjøtt>>
Gjør vegetarburgeren litt sunnere
Burgeren er i seg selv sunn. Vil du lage en burger som metter skikkelig, velger du et grovt rundstykke i stedet for hvitt burgerbrød. Gå for en luftig variant da noen grove rundstykker kan bli for mektige. Du kan også bytte ut chevre med avokado.

Rødbete og chevre smaker nydelig sammen, men du kan også lage en deilig fetadressing til denne vegetarburgeren.
Rødbetburger med chevre og aioli
Dette trenger du til 4 personer:
- 2 pakker rødbeteburgere fra Coops serie Vegetar-dag (4 burgere)
- 4 hamburgerbrød
- 4 ss aioli
- 1 pose baby leaf-salat (eller annen salat du liker godt)
- 1 pk spirer
- 1 pk chevre, gjerne fra Haukeli
- 1 dl valnøtter, ristede
- 2-3 stilker timian
Slik gjør du:
- Grill eller stek rødbetburgeren. For ekstra god smak legger du en kvist rosmarin på burgeren mens du steker eller griller den.
- På slutten av steketiden legger du på chevre, slik at den smelter.
- Del rundstykkene i to og grill snittflaten.
- Smør aioli på understykkene, legg på salat, spirer, rødbetburger med chevre. Ha ristede valnøtter og timian på toppen.