Soppburgeren inneholder 77 prosent sopp i tillegg til egg, havregryn og persille. Burgeren er fri for soya, og er en kilde til kostfiber og en god proteinkilde som et alternativ til kjøtt.

I Coop-serien Vegetardag finner du flere burgere; en vegetarburger med rødbet og en med grønne bønner og erter. Nå har vi lansert en burger laget av sopp for alle soppelskere.

<< SE OGSÅ: Har du lyst til å spise mer vegetarisk?  Les mer om Coop-serien Vegetardag her.>>

Så hvorfor ikke slå til med en skikkelig digg vegetarburger med kremete avokado, sprø agurk, frisk tzatziki og herlige grillpoteter i marinade? Tilsammen blir det et mettende og smakfullt burgermåltid.

Oppskrift på vegetarburger av sopp med tzatziki og grillpoteter.

Vegetarburger av sopp smaker kjempegodt med en gresk dipp og grillede poteter.

Herlig tilbehør til vegetarburgeren

Tzatzikien og potetene er en del av vår Grill perfekt-serie. Potetene kommer i en god marinade, og kan enten legges rett på grillen eller stekes i ovnen. Har du tzatziki til overs, kan du dyppe potetene i den. Mmm!

<<PRØV OGSÅ: Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget tzatziki, oppskriften finner du her.>>

Vegetarburger på regnværsdager

Har du ikke grill, eller det regner ute, er det heldigvis ikke vanskelig å få et godt resultat innendørs. Kanskje du har en grillpanne? Ellers kan en helt vanlig stekepanne brukes. Gi hamburgerbødene også en runde på grillen eller i panna slik at de får en sprø skorpe.

Ikke lyst på brød til burgeren? Da har vi et godt tips: Bruk hjertesalatblader istedenfor hamburgerbrød. Smaker kjempegodt!

Oppskrift på vegetarburger av sopp med tzatziki og grillpoteter

Vegetarburger med sopp er et godt alternativ når du har lyst på en kjøttfri middag.

VEGETARBURGER AV SOPP MED TZATZIKI OG GRILLPOTETER

 • 1 pakke Grill Perfekt grillpotet
 • 4 hamburgerbrød
 • 1 boks Grill Perfekt tzatziki
 • 4 Vegetardag soppburgere
 • 1 hjertesalathode
 • 1 avokado
 • ½ agurk

 

Slik gjør du:

 1. Tilbered grillpotetene som anvist på pakken enten på grillen eller i stekeovnen.  
 2. Stek eller grill hamburgerbrødene med snittflaten ned så de blir sprø og gode. Legg til side og smør med litt tzatziki i topp og bunn.
 3. Stek eller grill soppburgerne i et par minutter på hver side, til de har fått en fin stekeskorpe.
 4. Vask og tørk hjertesalatblader. Del avokado i skiver og agurk i lange strimler med en grønnsaksskreller eller lignende.
 5. Dander burgerne med salatblader i bunn, soppburger, avokadoskiver og agurkstrimler på toppen. Server med grillpoteter og ekstra tzatziki til å dyppe potetene i.

SE FLERE OPPSKRIFTER MED GRØNNSAKER