Til hovedinnhold
frukt og grønt

Salat med kylling og rotgrønnsaker

Dette er en lun og lekker salat med gode rotgrønnsaker og raust med kylling. En salat som både metter og frister.

Salat med kylling og rotgrønnsaker

45min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

gulrøtter (i terninger)

søtpoteter (i terninger)

pastinakk (i terninger)

rødbeter (i terninger)

små gule løk (ca. 50 g, i tykke båter)

Extra virgin olivenolje

flytende honning

dijonsennep

flaksalt

pepper

hardkokte egg (i båter)

ristede valnøtter

grillet kylling (revet i biter)

Camembert (romtemperert, i skiver)

Dette trenger du til vinaigrette:

olivenolje

sitronsaft

hvitvinseddik

vann

appelsinmarmelade

flaksalt

pepper

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 225 ̊C varmluft.
Skrell rotgrønnsakene og del dem i ca. 2x2 cm terninger. Rens løk og del i tykke båter.
Bland olivenolje, honning, sennep, salt og pepper. Vend grønnsakene i marinaden og fordel jevnt utover bakepapirkledd stekebrett.
Stek midt i ovnen i 15 minutter. Vend om på grønnsakene, senk temperaturen til 200 ̊C og stek videre til alt er mørt og har fått god stekefarge, cirka 15 minutter.
Hardkok eggene og del dem i båter. Rist valnøttene på sterk varme i tørr stekepanne.
Del kyllingen og riv kjøttet i passe store biter.
Vinaigrette: Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk og rist til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper
Bland bakte grønnsaker og kylling på et fat eller i en salatbolle. Hell dressingen og server salaten med egg, valnøtter og camembert i skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆