Med en ferdig grillet kylling som utgangspunkt, betyr det at du kan bruke litt tid på alt det deilige tilbehøret – alle de gode rotgrønnsakene som gir sødme og fylde i salaten.

Dressingen som er rundet av med appelsinmarmelade som er søt og syrlig på samme tid. Ristede valnøtter som gir litt krønsj og noe å tygge på, og skiver med myk camembert som runder av det hele på toppen.

Dette er en kreativ salat litt utenom det vanlige. Den kombinerer mange ulike smaker som spiller godt på lag og beviser at en salat kan være en mettende og fullgod middag, ikke bare et tilbehør til noe annet.

Kyllingen er aller best hvis du bruker den samme dag som du har kjøpt den, men den holder seg fint i kjøleskapet i fire-fem dager. Legg kyllingen i kjøleskapet så snart du kommer fra butikken. La posen være åpen så dampen slipper ut. Unngå å varme opp kyllingen mer enn én gang, ellers har kjøttet lett for å bli litt tørt.

SALAT MED GRILLET KYLLING OG ROTGRØNNSAKER

4 PORSJONER / 45 MINUTTER

250 g gulrot, i terninger
250 g søtpotet, i terninger
200 g pastinakk, i terninger
200 g rødbete, i terninger
4 små gul løk (ca. 50 g), i tykke båter
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss flytende honning
2 ts Dijon sennep
2 ts grovt flaksalt
¼ ts pepper
4 egg, hardkokt og delt i båter
100 g valnøtter, ristet
1 hel grillet kylling, revet
100 g camembert (romtemperert), i skiver

VINAIGRETTE
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
½ ts hvitvinseddik
1 ss vann
1 ss appelsinmarmelade
Grovt flaksalt
Pepper

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 225 ̊C varmluft.
  • Skrell rotgrønnsakene og del dem i ca. 2x2 cm terninger. Rens løk og del i tykke båter.
  • Bland olivenolje, honning, sennep, salt og pepper. Vend grønnsakene i marinaden og fordel jevnt utover bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter. Vend om på grønnsakene, senk temperaturen til 200 ̊C og stek videre til alt er mørt og har fått god stekefarge, cirka 15 minutter.
  • Hardkok eggene og del dem i båter. Rist valnøttene på sterk varme i tørr stekepanne.
  • Del kyllingen og riv kjøttet i passe store biter.
  • Vinaigrette: Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk og rist til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper
  • Bland bakte grønnsaker og kylling på et fat eller i en salatbolle. Hell dressingen og server salaten med egg, valnøtter og camembert i skiver.

 

Se flere oppskrifter med grønnsaker