julemat
Waldorfsalat er perfekt på koldtbordet
Skal du gjøre litt ekstra stas på koldtbordet skal du lage en skikkelig god waldorfsalat. Denne waldorfsalaten kommer til å gå unna!
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 stkgrønne epler
100 ghodekål
2 stilkerstangselleri
en halv stkananas
100 grøde druer
2 dlmajones
1 ssdijonsennep
1 og en halv dlfløte
3 sssitronsaft (smak til)
1 sssukker
150 gvalnøtter
1 håndfullfinhakket gressløk (til pynt)
Fremgangsmetode
Vask eplene godt og del dem i terninger. Ha gjerne litt sitronsaft over dem så de ikke blir brune.
Del ananasen i to og fjern kjernen. Del halve ananasen i terninger.
Finsnitt hodekål, og del druene i to. Fjern trevler fra stangsellerien og del i tynne skiver. Grovhakk valnøttene. Bland alt sammen.
Pisk fløten til en myk krem. Rør inn majones, sennep, sukker og sitron. Vend inn dressingen i salaten.
Topp med litt gressløk.
Waldorfsalat er perfekt på koldtbord året rundt. Smaker ekstra godt sammen med kylling eller kalkun.
For en lettere variant kan du bruke rømme, créme fraiche eller yoghurt istedenfor kremfløte!