Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Slik griller du en saftig hvalbiff

Har du prøvd å grille hvalbiff? Vi slår et slag for mør og saftig hvalbiff på grillen i år. Sammen med en herlig salat og avokadokrem, blir dette kanskje årets beste grillmåltid.

Slik griller du en saftig hvalbiff

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hjertesalat

ruccolasalat

agurk

sjalottløk

Extra virgin olivenolje

pistasjnøtter

granateple

avokadoer

lime

rømme

hvitløk

salt og pepper

hvalbiff

nøytral olje

sitroner

Fremgangsmetode

Vask og tørk hjertesalatbladene. Riv dem i mindre biter og bland dem med ruccola i en stor salatbolle. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel eller grønnsakskutter. Skjær sjalottløk i tynne strimler. Bland alt med olivenolje.
Rist pistasjnøttene i en tørr og varm stekepanne. Pass på så det ikke svir seg ved å riste på pannen underveis. Skrell og rens granateplet. Topp salaten med de ristede nøttene og granateplekjernene.
Del avokadoen i to og grav ut kjøttet. Ha avokado i en foodprocessor sammen med limesaft, rømme og hvitløksfedd. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt og pepper til slutt.
Del hvalbiffen i 1 ½ cm tykke skiver. Pensle stykkene med nøytral olje, og krydre med salt og pepper. Grill biffene ½ - 1 minutt på hver side på medium varme, før de legges over på indirekte varme i 5-7 minutter.
Del sitronene i to og legg dem med snittflaten ned på grillen i 10-15 minutter, eller til de har fått en fin grillskorpe og det lukter godt.
Server hvalbiffene sammen med grønn salat og avokadokrem. Skvis grillet sitron over kjøttet og salaten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆