Til hovedinnhold
kaker

Appelsinkake med mørk sjokoladekrem

Påskens absolutte praktverk er denne fantastiske appelsinkaken med sjokoladekrem og et stort rede av deilige sjokoladeegg.

Appelsinkake med mørk sjokoladekrem

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til en appelsinkake i springform 24 cm:

egg

sukker

nøytral olje

hvetemel

natron

bakepulver

salt

appelsiner (store, finrevet skall fra 1 og saften fra alle 3)

gul konditorfarge (kan sløyfes)

Dette trenger du til sjokoladekrem:

mykt smør

kakao

melis

fløte

finrevet appelsinskall

Dette trenger du til appelsinglasur:

melis

appelsinsaft

gul konditorfarge (kan sløyfes)

Dette trenger du til pynt:

Anthon Berg mandelegg

Fremgangsmetode

Kaken lager du i en springform på 24 cm. Hvis du ønsker å bruke en bundtform som vist på bildet, må du doble porsjonen.
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Pisk egg og sukker til det er hvitt og luftig. Spe med oljen.
Sikt alle tørre ingredienser og tilsett litt av gangen i eggemiksen.
Tilsett revet appelsinskall og saft fra appelsinene. Tilsett litt gul konditorfarge hvis du ønsker en sterkere gulfarge.
Ha kakerøren over i en smurt form og stek i ca. 1 time. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.

Slik lager du sjokoladekrem

Pisk mykt smør, kakaopulver, melis, fløte og revet appelsinskall til du har en glatt krem.

Slik lager du appelsinglasur

Bland melis og appelsinsaft. Spe med gul konditorfarge til glasuren har en fin gulfarge. Vil du ha glasuren enda gulere, tilsetter du litt mer konditorfarge.
Du kan velge om du vil dele kaken i to og ha kakaokrem i midten eller om du bare vil ha et generøst lag på toppen av kaken.
Pynt med appelsinglasuren og mandelegg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆