Å være banan er ikke bare smil og glede. Hver dag kaster vi titusenvis av bananer i Norge. Bare fordi de er blitt brune i skallet, har fått en sprekk – eller utrolig nok – fordi en enslig banan er kommet bort fra klasen sin.

Du aner ikke hvor mye godt du går glipp av hvis du kaster bananene bare fordi de har fått brune flekker på skallet. I banankake er det nemlig best hvis du bruker de godt modne bananene.

Sitroncurd – eller det som heter lemoncurd på engelsk – er en frisk og syrlig krem som er like godt til en enkel banankake som til en lekker og festfin pavlova, eller som pålegg på varme rundstykker. Det eneste du må tenke på er å ikke la blandingen koke, for da får du noe eggerøre i stedet. Godt det og, men ikke akkurat på kaken.

 

Ingredienser til banankake med sitroncurd

4 porsjoner – 45 minutter

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 100 g meierismør, smeltet
  • 2 dl melk
  • 4 bananer, modne
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker

Sitroncurd:

  • 1 dl sitronsaft og sitronskall
  • 50 g meierismør
  • 250 g sukker
  • 4 egg

 

Slik lager du banankake

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn smeltet meierismør og melk. Mos bananene og vend dem forsiktig inn i røren.
  2. Vend inn alt det tørre.
  3. Stek kaken i brødform midt i ovnen i ca. 40 minutter.

 

Slik lager du sitroncurd:

  1. Varm sitronsaft, revet sitronskall, smør og sukker i en kjele
  2. Pisk eggene og hell sitronblandingen over mens du rører
  3. Sett blandingen tilbake på platen på middels varme og pisk til den tykner
  4. Ikke bruk for mye varme, da blir det eggerøre