Vi kaster alt for mye mat, og alle triks som kan redusere matavfallet bør prøves. Når det i tillegg smaker og ser så godt ut som cake pops, er det definitivt verdt et forsøk!
Cake pops har lenge vært populært i USA, og stadig flere får øynene opp for den enkle baksten også her hjemme.
Det er mye å like ved de små cake pops-kakene, utover den gode smaken. At de er lette å lage, krever minimalt med utstyr og ferdigheter, er absolutt av det gode.
<<PRØV OGSÅ: Skal du ha fest og har liten tid til å lage dessert skal du prøve disse superenkle browniespydene. Også en smart måte å bruke opp kakerester>>
Det handler i korte trekke om å bruke rester av muffins, sjokoladekake eller andre kaker du har tilgjengelig, og omforme det til nye og søte «kaker-på-pinne». Og selvfølgelig, har du ikke kake liggende, er det selvfølgelig lov å bake en ny.

Dette trenger du:
- Cirka 300 gram sukkerbunn eller sjokoladekakebunn
- 2 dl vaniljekrem
- 200 gram hvit eller mørk sjokolade
Du kan bytte ut vaniljekremen med ostekrem. Da trenger du cirka 100 g kremost naturell blandet med 1 ts vaniljesukker og 200 gram melis.
<<GÅ IKKE GLIPP AV: Ikke kast tørr loff! Her får du to kjempegode snackstips med loff, enten du vil ha sprø og salte ostepinner med digg dipp eller du vil ha søte snackspinner med sukker, kanel og mascarponedipp.>>
Så enkelt lager du cake pops

Smuldre opp kakerestene til en jevn fin masse.
- Smuldre opp kakerestene til en fin og tørr masse. Cake popsene skal være mer kompakte, og trenger å tilføres noe fuktighet, som for eksempel vaniljekrem eller kremost.
- Kna sammen kakerestene med det fuktige.
- Trill kuler til ønsket størrelse, men ikke større enn at de kan stå på en pinne.
- Sett kakene kaldt, gjerne en halv time.
- Lag så en glasur med melis og konditorfarger eller smelt sjokolade i et vannbad.
- Dypp kaken i glasuren eller sjokoladen, og pynt med det du måtte ønske og ha tilgjengelig. Kokosmasse, hakkede mandler, kakestrøssel og annen pynt passer fint.
- Bruk gjerne en sprøytepose med liten tupp hvis du skal lage detaljer.

Form kuler av kakemassen.
Sjokoladeglasur på cake pops
Hvis du vil bruke smeltet sjokolade på cake popsene dine, er det et par ting du bør huske på. Sjokolade smelter allerede ved 32 grader, og derfor må du være varsom når du skal varme den opp. Ikke bruk kjele på ovn, da risikerer du at sjokoladen blir klumpete eller skiller seg.

Smelt sjokoladen over vannbad.
Bruk et vannbad – altså en bolle oppi en annen bolle med varmt vann – og rør rundt. Pass på ikke å få vann i sjokoladen, da vil den klumpe seg.
Cake pops er små kunstverk
Det som er så fint med cake pops, er at de er så dekorative. Du trenger ikke være noen ekspert for å få dette til å se bra ut, og det er lett å tematisere pyntingen. Mye er gjort bare ved å knytte et lekkert sløyfebånd rundt pinnen i sesongens farge.

bruk fantasien når du pynter cake pops. Her er alt lov!
Samtidig er det nok av utfordringer for deg som har en konditor i magen. Nettet florerer av små kunstverk på pinner, og det er mye å la seg inspirere av.
Her er det ingen regler, det meste er lov. Prøving og feiling, kombinert med litt tålmodighet og en stødig hånd, er sannsynligvis nøkkelen til suksess.